Click to listen highlighted text!

Hemgårdsnytt vecka 18

Bäste läsare,

Birgittas berättarcafé tisdag 3 maj 14.00!

Birgitta Fernström, en verklig kulturprofil, presenterar återigen ett berättarcafé som verkligen blev uppskattat förra gången det gavs. Då med en inbjuden författare som satte igång oss. Ett flertal av er, våra besökare, delgav sedan era egna berättelser. Denna gång är temat ”Vår barn- och ungdomstid”. Jag misstänker att Birgitta kommer berätta något från sin egen ungdom, sedan får även du möjlighet att berätta din egen historia. Se det inte som ett tvång, vill du hellre luta dig tillbaka och lyssna så gör du givetvis det, kanske med en kopp och något Hemgårdsbakat? Någon måste lyssna också, en berättare utan lyssnare skulle te sig lite märklig, eller hur?

Du kan fortsatt handla vårt Hemgårdshantverk, men….

vi kommer från nu och över sommaren sköta det via vårt kafé. Där finns ett skåp med utvalda hantverk, fler finner du i skyltfönstret mot det som numera är ett före detta busstorg. Ser du något du vill köpa i skyltfönstret bjuder vi på en kopp kaffe medan vi hämtar det, bra va? Vi kommer under sommaren inreda ett inre rum i Hemgårdsboden med second-hand, eller ska vi kanske kalla det vintage? Där kan det dyka upp guldkorn från vår teatergarderob tex!

Fejkmaten – vad är ultraprocessad mat? Ann Fernholm vet!

10 maj 19.00 för en kostnad av 20 sek kommer även du veta vad det är.  Via https://borasstadsteater.eventim-biljetter.se/webshop/webticket/eventlist köper du biljetter. Föreläsningen sker i vårt kafé men det är Borås Stadsteater som är arrangör därför säljs biljetter den vägen. Du kan även gå till deras biljettkassa vardagar 9-19, helg 11-16 och köpa biljetter. Är det krångligt? Då kommer du ändå in med en tjuga i handen eller så swishar du på plats.

Hemgården har årsmöte 9 maj 18.30, jag sliter mitt hår!.

Förstår ni hur svårt det är? Med mitt korta hår? Som jag sliter för att få ihop en Verksamhetsberättelse till dess! Kom och se om jag lyckats, vi bjuder på kaffe och Hemgårdsbakade bullar från 18.00.

Lyssna på ”J.T & The Soggy Bees” på vår innergård!

Ni blir bjudna på en mix av blues och bluesrock, folkrock, ballader, pop m.m. Av
Jörgen Larsson ( J.T.), sång, gitarr och piano, Hanna Maurin Söderholm, bas, Tobias Ruhtenberg, gitarr, Christer Theandersson, trummor. Fixa biljetter på : https://www.hemgarden.nu/ Vet du vad? Du kan ta med dig egen tallrik och glas och fylla det med vad du vill! Det blir med andra ord picknick, men utan krav på filt då vi håller med bord och stolar så du slipper sitta på våra kullriga stenar, men det får du göra om du vill! 15 juni är det och 150:- är priset för medlemmar i Hemgården, annars 200:-

Vem är Sofia Bryngelsson? Är hon från Masthugget eller Hönö? Lyssna på Hemgårdspodden! Åklagare och (V) är hon i alla fall.

Bertil har som vanligt med Marie, Monica administerar så Tina hoppar in istället. På vår alldeles egna podd får du återigen höra en kvinna som är politiker komma till tals. https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Vi åker till Karlstad och Lars Lerin 17maj, fåtal platser kvar.

0730 bär det iväg från Anna Linds plats, följ med, än finns det platser kvar. Maila un.ne1701766696dragm1701766696eh@of1701766696ni1701766696 så löser det sig om du skyndar dig!

Busstorget byggs om, hur påverkar det Hemgården?

Givetvis blir det störningar för oss och krångligare att komma till oss men när du letat dig in har vi ett underbart kafé och en innergård som är unik. Besöker du oss där får du lugn, gemenskap och Hemgårdsbakat

Verksamhetsledare Hemgården Janne NolinJanne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

un.ne1701766696dragm1701766696eh@en1701766696naj1701766696 0722-180155

Träffar: 15

Click to listen highlighted text!