Click to listen highlighted text!

Hemgårdsnytt vecka 2

Bäste läsare,

Då är vi framme vid 2023 och vad ska vi göra med det?

Visst har vi planer och idéer men har också lärt oss de senaste tre åren att vi alltid får vara beredda på att ändra dem. Så här ser det ut just nu i alla fall.

Algots – nöd och lust”

Pjäsen om Borås nyare textil historia med Algot Johansson som sammanhållande länk börjar repeteras. I samverkan med Borås stadsteater har vi Lennart Eriksson som regisserar och även har skrivit pjäsen. Vår egen Tina Rehn Wikström fungerar som regiassistent och producent. Ensemblen är stor och många välbekanta ansikten från Hemgårdens uppsättningar. Planen är att ordna en utställning i vår. Premiär 2 juni och biljetter köper du HÄR!

Ny verksamhetschef, medlemsträffar och resor

Redan 19 januari har vi årets första medlemsträff, bli medlem HÄR! anmäl HÄR! om du vill delta. Då kommer jag presentera vår nye verksamhetschef Ingemar Augustsson. Fram till våren/sommaren fungerar han som ”biträdande” för att sedan ta över fullt ut. Vi kommer även bjuda på Hemgårdsbakade bullar och kaffe samt presentera några medlemsresor. Underhållning blir det förstås, gissa med vilka? Ja, jag kommer inte vare sig sjunga eller dansa, men…

Sjöbohuset börjar byggas!

Just nu har vi inget avtal med Borås stad men hoppas ha det klart inom kort. Vi har varit med sedan 2017 och bidragit med så mycket i det här projektet så jag hoppas verkligen vi, och jag, får vara med fram till att det tas i drift och vi tar en aktiv roll där tillsammans med Föreningsalliansen Olympia.

Ett nytt torg och en ny uteplats

Vi var klara att ta den nya uteplatsen i bruk redan vid midsommar men ombyggnationen på Åsbogatan och Södra torget lade käppar emellan. Till påsk ska det vara igång i alla fall! Det kommer bli så bra! Värsta spanstället.

Det blir både Johanna Lillvik och The band you know redan i vår!

En söndagseftermiddag med Johanna och Blues Escape bokar du HÄR! En lördagskväll med The band you know bokar du HÄR!

Kan det inte bara vara enkelt?”

Lars Classon, son till Krister i ”Stefan och Krister” gjorde i höstas hos oss en med humor och allvar bejublad föreläsning om hur han brottats med psykisk ohälsa under många år. 20 mars är han tillbaka, biljetter bokar du HÄR!

Ekonomi

Tråkigt ämne men i år blir det en utmaning! Vi har kryssat oss fram de senaste åren med pandemi och senaste årets ”inlåsning” då det byggts runtomkring oss. Vi har i stället för att stänga ner (jo, det hände en kort period 2020, men då flyttade vi ner kaféet och utökade det) anpassat och utvecklat oss till en mötesplats för alla! Det har gått bra om än med lite förluster. Kommande år får vi dock bita ihop för att få ihop det. Vi har en i grunden god ekonomi så vi klarar även ett uselt år men det vill vi helst slippa. Så är du en, eller känner en, mecenat och välgörare så tar vi emot dig med öppna armar! Kontakta mig HÄR!

Volontär

Det är det finaste man kan vara! Man gör något frivilligt för andra utan krav på något i gengäld och samtidigt fylls man av tillfredställelse! Vi hyllade till och med de ideellt arbetande på Frivilligdagen 6 december och ska fortsatt göra det än mer. Vi har redan en grupp men jag har en dröm att ha vårt kafé öppet även på lördagar från våren med vår nya uteplats! För det behövs fler, vill du vara del i det? Kontakta mig HÄR!

Vi öppnar igen 9 januari!

Kaféet är öppet måndag-fredag 10.00-15.00

Kontoret är öppet tisdag och torsdag 10.00-12.00 övrig tid på mail: un.ne1702049732dragm1702049732eh@of1702049732ni1702049732 eller telefon 033-416044

Språkkaféet startar igen 12 januari 17.00-19.00

Prenumerera på Hemgårdsnytt HÄR!

En riktigt god fortsättning på 2023, det kommer bli bra det här!

Vi bryr oss och vi hörs!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

un.ne1702049732dragm1702049732eh@en1702049732naj1702049732 0722-180155

Träffar: 87

Click to listen highlighted text!