Click to listen highlighted text!

Hemgårdsnytt vecka 23

Bäste läsare,

Mairon Sigge på Birgittas Berättarcafé tisdag 7 juni 14.00!

Mairon Sigge och Birgitta Fernström tillsammans, kan det bli bättre? Jodå, vi slänger in vår dramapedagog och musikaldiva Tina Rehn Wikström också! Hur det ska gå får du se när du bänkat dig med en kopp och en bulle i vårt kafé. Ämnet för dagen är ”Resa” och låt nu inte dessa damer få allt ljus på sig, vi alla kan bidra med egna minnen från en resa. Jag arbetade i resebranschen ett par decennier och skulle kunna bidra med ett och annat, eller inte…

Lunchmusik-premiär tisdag 14 juni 13.00 med Björn och Måns Riise!

I förra veckans Hemgårdsnytt berättade jag att vi hade detta på gång med osäker start, nu är starten säkrad med våra säkraste kort, Björn och Måns! Vi var till och med tvungna att börja en vecka tidigare än vi tänkt. Nu tänker vi att vi kör varje vecka till 23 augusti. I första hand på vår mysiga innergård, känns det bättre att vara inomhus flyttar vi in i vårt kafé. Det kommer bli kul det här!

Vad har J.T & The Soggy Bees och Johanna Lillvik gemensamt?

Jo, de spelar på vår innergård i sommar men inte tillsammans. Soggy bees onsdag 15 juni och Johanna Lillvik tisdag 21 juni tillsammans med Anders Enda Barnet och Blues Escape. Klicka på www.hemgarden.nu/sommarspelningar/ så får du veta mer och kan boka dina biljetter.

Vårsäsongens sista Språk-kafé torsdag 9 juni 17-19!

Detta kan vara vår viktigaste verksamhet där man får tillfälle att praktisera sina svenska kunskaper i verkligheten! I ett otvunget samtal om det som intresserar för tillfället. Språket är det viktigaste medlet att komma in i vårt samhälle. Under de år vi haft vårt språk-kafé har en hängiven grupp svensktalande vuxit fram som gjort detta till den succé det blivit tillsammans med alla er som vill förbättra ert svenska språk. Vi arbetar på en överenskommelse med Borås stad för att säkra detta för många år framöver. Vår ambition är dock att starta igen torsdag 1 september. Som vanligt bjuder vi alla besökare på kaffe och bulle.

Hemgårdspodden Recyclar!

Surfa in på https://play.acast.com/s/hemgardspodden och vad hittar ni väl där? Marie Arturén, Jan Hjalmarsson, Reimar Westerlind och även jag finns bland de cirka 50 avsnitten. Det med Marie Arturén är det längsta, 1 timme och 26 minuter långt, kände ni inte henne innan gör ni det efter att ha lyssnat på det! Jag, som förordar 45 minuters avsnitt och som regel hamnar i mikrosömn 15 minuter in i en föreställning på Göteborgsoperan, lyssnade klarögt och klarörat hela tiden i 1.26. Och Reimar, lär känna Reimar! Lyssna! Nu!

Vi våfflar varje torsdag mellan 11-14! Hela sommaren!

Kul, varför gör ni inte det varje dag, hur svårt kan det va? Vi tänkte så här: hur kul är det med julafton varje dag? Tråkigt, i längden! Men en gång om året då längtar vi verkligen! Men att äta våfflor en gång om året? Tråkigt! Så därför erbjuder vi våfflor en gång i veckan, så hinner vi längta till torsdag varje vecka. Hur smarta är inte vi? Så har vi musik på tisdagar också, utan våfflor men med paj, kolakakor och en massa annat!

Så var det där med att vara medlem…

Vi är en ideell förening, vår verksamhet är inte kommersiell och går egentligen inte ihop på de priser vi tar. Vi behöver stöd utifrån. Genom att bli medlem stöttar du oss och visar samtidigt att vi behövs. Det underlättar dessutom för oss att söka stöd utifrån. Dessutom får du ofta en rabatt på våra arrangemang och även speciella aktiviteter, så gå in på: www.hemgarden.nu/medlemskap/ och ansök. Inte vänta utan gör det NU!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

un.ne1696054896dragm1696054896eh@en1696054896naj1696054896 0722-180155

Träffar: 18

Click to listen highlighted text!