Click to listen highlighted text!

Hemgårdsnytt vecka 6

Bäste läsare,

Nu ger Hemgården HOPP!

Det känns bra att skriva, men för att vara ärlig så är det Fenixteatern som ger HOPP! En pjäs i en akt som består av fyra texter och med koppling till pandemin. Bengt Holmberg har skrivit den, Tina Rehn Wikström och Bertil Ekelin spelar den och det sker i Hemgårdens Allégård 3, 4 och 5 mars. Biljetter köper du HÄR! eller på Hemgården 150:- kostar de men för medlem i Hemgården 100:- och då ingår kaffe och bulle! Vill du ha något mer går det bra att ta med!

Monica och Bertil vill ha allt ljus på sig nu!

Så därför har de inte bjudit in någon gäst som de riskerar att hamna i skuggan av som de gjorde förra veckan då Ingemar Augustsson, biträdande verksamhetschef, var gäst som du kan lyssna på HÄR! Denna veckas podd berättar Bertil mer om teatern HOPP bland annat. Klicka HÄR! och lyssna!

Det blir Vårmarknad igen! I år 1 april med både hantverk och böcker!

Förra året kallade vi det för Hantverkslördag och då fanns inga böcker med. Men visst låter Vårmarknad mycket ljusare och gulare? Nu får vi även med en del lokala författare också, det blir kul det här och bara knappt 2 månader bort!

Vad sägs om Teknik-kafé?

Du behöver inte säga något alls men kommer du till vårt kafé på måndagar 11.00 så finns det möjlighet att tillsammans med andra utforska din mobil eller padda. Vi gör det tillsammans samtidigt som vi tar en kopp kaffe och en Hemgårdsbulle. Det är inga proffs som löser dina problem men det finns någon som alltid kan lite mer, så tillsammans blir det bra.

Veckans skynda dig!

På kulturbiljetter.se lyser nu en ensam gul prick, det betyder sista chansen att boka biljetter innan konserten med Johanna Lillvik & Blues Escape 26 februari är fullbokad! Så vänta inte mer nu utan slå till! NU! Klicka HÄR! och boka!

Nu blir det repriser och upprepningar!

Sök dina rötter!

20 februari startar en nybörjarkurs hur du finner dina rötter med hjälp av kyrkböcker och andra källor. Se mer på www.hemgarden.nu

”Kan det inte bara vara enkelt?”

Lars Classon, son till Krister i ”Stefan och Krister” är tillbaka 20 mars med sin med humor och allvar bejublade föreläsning om hur han brottats med psykisk ohälsa under många år. Boka biljetter HÄR! eller vårt kontor.

Louisiana 16 maj med Bengt Göran Johansson!

Vad ni får uppleva på Louisiana, förutom parken och byggnaden, är Dana Schutz och Niko Pirosmani jämte den fasta utställningen. Gå in på www.louisiana.dk/utstillinger/kommende så kan du läsa mer om dessa två. Biljetter bokar du på kontoret eller HÄR!

Dalslands kanal med akvedukten i Håverud 16 augusti.

Vem vill inte åka båt i luften som vi kommer göra i Håverud? Jag vill i alla fall! Läs mer och boka biljetter på hemgarden.nu eller HÄR!

Så var det ”Algots – nöd och lust” förstås!

Pjäsen om Borås nyare textila historia med Algot Johansson som sammanhållande länk har premiär 2 juni och biljetter köper du på kontoret eller HÄR!

Kaféet är öppet måndag-torsdag 10.00-18.00 och fredag 10.00-15.00

Kontoret är öppet tisdag och torsdag 10.00-12.00 övrig tid på mail: un.ne1696188581dragm1696188581eh@of1696188581ni1696188581 eller telefon 033-416044

Språkkaféet varje torsdag 17.00-19.00

 Prenumerera på Hemgårdsnytt HÄR!

Vi bryr oss och vi hörs!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

j

Träffar: 24

Click to listen highlighted text!