Arbets- och kompisgrupper/Volontärer

Program

Arbetsgrupperna tillverkar handarbeten, hemslöjd, träarbeten m m för försäljning på Hemgårdens marknader, vilken är en viktig inkomstkälla för Hemgården. Till de mer etablerade grupperna hör bland annat Flitiga vänner och Flitiga händer m.fl.

Hemgården har också ett antal olika sorters kompisgrupper som bygger på deltagare som besitter tillräckligt med kunskap för att kunna arbeta på egen hand och utan lärare.

Oljemålning, onsdagar kl. 18.00 – 20:30

Oljemålning, torsdagar kl. 18.00-20.30

Akvarell, måndagar 9.00-13.00

Akvarell, måndagar 16.30-20.30

Akvarell, tisdagar kl. 9.00-13.00

Silversmide, torsdagar kl. 18.00-21.00

Porslinsmålning, måndagar 16.00-19.00

Franska, tisdagar, kl. 15.00-17.00

Det finns lediga platser i målargrupp på torsdagskvällar! Välkommen med din ansökan 🙂

Vi har även Syhjälpen som inreder Lillys Bod med allehanda hantverk och handarbeten som man kan köpa till väldigt bra priser. Namnet Lillys Bod är en hyllning till Lilly Jansson, som var Hemgårdens föreståndare 1945-68. Mer om Hemgårdens historia kan du läsa här.

Volontärarbete

Du behövs också!
I vår förening Hemgården kan du bli en resurs och medhjälpare. Det finns volentärer som hjälper till i Hemgårdens café, vid olika arrangemang, En del är med i Julmarknadsgruppen med planering under året. Vi har volentärer som sköter tekniken vid teaterföreställningar och andra arrangemang. Det finns två fantastiska grupper som heter ”Flitiga vänner” och ”Flitiga händer” som jobbar hela året med hantverk av olika slag som sedan säljs på våra marknader.

I alla olika områden och grupper så behöver vi bli fler så ta gärna kontakt med Hemgårdens personal om du är intresserad av att bli med i Hemgårdsgemenskapen.

%d bloggare gillar detta: