Teaterkurs – Ungdom

nya kurser våren 2022!

Drama- och teaterkurser

Är du nyfiken på att upptäcka teatern- och dramats värld?

Vi kommer tillsammans i grupp utforska hur man med kropp, sinne och estetiska hjälpmedel & tekniker får möjlighet att uttrycka, utveckla, medvetandegöra och lära; både om sig själv och sin förmåga men även om andra, samt att tillsammans få skapa magi under lustfyllda former!

Att agera som grupp men även få träna sig enskilt står i fokus och några av inslagen är varierande lekar och övningar i att hantera kropp, sinne och själ, men också olika former av drama/sagoäventyr, impro, rollspel, processdrama och forum är exempel på tekniker som kan komma att användas, allt med hänsyn till grupp och ålder.

Obs! Ingen teatererfarenhet krävs, men alla platser är begränsade utifrån antal och ålder.


Grupp 11 – 13 år (födda 2009 – 2011): Här står det lekfulla i fokus när vi testar oss fram i olika drama- och teaterövningar, initialt med fokus på gruppen och att bli trygga med den samt att agera med och inför varandra.
Måndagar 17.30-18.45 10 tillfällen/termin. Pris: 1050 kr.
Ledare: Susanne Barrstrand

Mixgrupp 10 – 15 år (födda 2007 – 2012): Även här står det lekfulla i fokus när vi testar oss fram i olika drama- och teaterövningar, initialt med fokus på gruppen och att bli trygga med den samt att agera med och inför varandra.
Måndagar 17.30-19.00 10 tillfällen/termin. Pris: 1050 kr.
Ledare: Tina Rehn Wikström

Grupp 11 – 13 år (födda 2009 – 2011):
Fortsättningsgrupp för de som har en viss teaterbakgrund.
Enstaka platser lediga.
Tisdagar 16.30-18.00 10 tillfällen/termin. Pris: 1050 kr.
Ledare: Susanne Barrstrand


Anmäl dig hos oss på Hemgården på info@hemgarden.nu eller ring 033-416044

Är gruppen fullbokad så kan du göra en intresseanmälan.


Kursledare: Susanne Barrstrand
Med stor och mångårig erfarenhet av teater för olika åldrar har Susanne byggt upp en gedigen teaterverksamhet på Hemgården. Hon har arbetat både som teaterledare och regissör i olika sammanhang. Hon har också erfarenhet av att arbeta med barn med funktionshinder som vill pröva på drama/teater.

Foto: Anna Sigge

Kursledare: Tina Rehn Wikström

Är auktoriserad dramapedagog samt utbildad förskollärare.

Har också de senaste 25 åren en gedigen scenisk erfarenhet genom att ha medverkat i en mängd teater- och musikalsammanhang på stadens olika scener, men även utanför regionens gränser i form av olika revyer och som sångsolist.

 

%d bloggare gillar detta: