Click to listen highlighted text!

3 positiva saker med hantverkande på Hemgården

Högkvalitativt hantverk gjort av kompisgruppen Flitiga Vänner på Hemgården Borås. Samtliga intäkter från allt sålt hantverk från både glasskåpet i caféet och Hemgårdsboden beläget i nedre plan oavkortat går till föreningen Hemgården!

1 – hantverk gjort med glädje

Minst en gång i veckan träffas gruppen och humöret brukar vara på topp bland dessa damer. Det görs rediga hantverk av alla de slag och ofta med siktet inställt på framförvarande högtider och marknader. Faktum är att denna lilla men betydelsefulla grupp en gång i tiden faktiskt räddade föreningen Hemgården från konkurs och att deltagarnas levnadshistorier tillsammans är av tekohistoriskt värde. I synnerhet den nu bortgångne Inga Håde som under sin livstid påverkade de svenska hemmen och som i många år var aktiv i gruppen och trogen Hemgården. En intervju med Inga gjordes 2020 och den kan vi läsa här.

2 – kreativt skapande i grupp

Är du intresserad av att vara med i gemenskapen och dessutom vara en av Hemgårdens stöttepelare? I så fall är du varmt välkommen att vara med i kompisgruppen Flitiga Vänner! De har under många år inte bara sålt  utmärkt hantverk för Hemgården utan även är och alltid varit volontärer under våra marknader. Som medlem har du rabatt hos Panduro Hobby Borås ifall du behöver göra inköp av material av olika slag. Är du inte redan medlem ansöker du enkelt via vårt formulär. Så tveka inte att få vara med i gruppen! Dessutom i ett av stadens absolut äldsta hus av historisk betydelse.

Hantverk i form av raggsockor gjorda av Flitiga Vänner på Hemgården i Borås

3 – utökning!

Förutom glasskåpet som finns i Hemgårdens mysiga café säljs hantverk även i källaren, i förra Sven Smén´s lokaler i nedre plan. Förutom hantverket finns även second hand och loppis och föreningen Hemgården planerar, förutom sina marknader, även att ha loppisar framöver där man kan hyra bord för att kunna sälja sina egna saker. Ha ögonen öppna för detta!


Sidan uppdaterades 2024/02/06

Visningar: 93

Click to listen highlighted text!