Click to listen highlighted text!

Hemgården idag

vad är hemgården och vad händer där?

Hemgården mitt i Borås är beläget i det vackra gamla gula huset vid Södra Torget. Där har vi ändamålsenliga lokaler för massor av aktiviteter. Den helt ideella föreningen Hemgården bedriver en verksamhet som gör att alla i trakten kan känna sig riktigt välkomna.

Hemgårdsrörelsen är i någon mening alla fritidsgårdars moder. Här samlas gammal och ung för att deltaga i körsång, dans, teater, silversmide, matlagning och studiecirklar av mångahanda slag. I Hemgården får du utlopp för många olika intressen. Dessutom är det källan till en jättefin gemenskap.

Denna gemenskap kan man odla i bland annat caféet som är öppet för alla våra medlemmar varje vardag. Här kan du ta din kopp kaffe i en av pauserna i de många cirklar vi har. Eller så när du gjort din del av arbetet i till exempel silversmidet eller akvarellmålningen. Caféet med sin hemlika inredning och med sina hembakade kakor och bullar, passar lika bra för bara en stunds avkoppling ensam som tillsammans med vänner.

Här finner du gemenskap, vänner, engagemang, sysselsättning, kunskaper, sång, musik, teater och mycket annat. Du finner också de mest centrala lokalerna för möten, kurser och sammankomster.

Fortsätt bläddra genom hemsidan och du finner en hel massa aktiviteter för dig. Om du har ett intresse som vi inte har på programmet, så hör av dig ändå. Vi kan kanske ordna något för just dig. Känn dig välkommen till oss på Hemgården!

Hemgårdsboden

Nu kan du handla hemslöjd och hantverk även när vi inte har marknader. I vårt café finns omtyckta presenter av olika slag. Vi har också försäljning i Hemgårdsboden, i Sven Sméns gamla lokaler, där vi även har second hand, hantverk och loppis. Genom att handla hos oss stödjer du Hemgårdens vänners Stipendiefond, till förmån för kultur och ungdomsverksamhet!

Varmt välkomna!

Styrelsen | Stadgar | Personal | Verksamhetsberättelser | Lokaluthyrning

Visningar: 2067

Click to listen highlighted text!