Click to listen highlighted text!

Alltid på Hemgården

Det händer alltid något på Hemgården i Borås!

Förutom att vi har allehanda typer av kurser och många evenemang har vi också fasta punkter som man kan behålla sig av den största delen av året.

hemgårdens café

Vårt fantastiskt mysiga café i hjärtat av Borås, beläget intill gågatan och nära till bussar med många delikatesser att välja mellan. Så varför inte sitta ner en stund och njuta av en hembakt gofika i ett av stadens mest unika miljöer? Eller varför inte också få lite välgörande solsken när vädret tillåter då vi inte bara har en vacker innergård men även möjlighet till en vacker utsikt mot stadsparken/gågatan, samtidigt som man njuter av en välsmakande Hemgårdsbulle i det goá vädret? Vårat café är också en jättebra plats för studier eller som mötesplats och vi hoppas också att framöver kunna anordna brädspelskvällar och kvällar för sällskapsspel. Välkommen!

språkcafé

Till vårt populära språkcafé kommer hela världen! En gång i veckan samlas vi, ungefär ett tjugotal personer, kanske under en fika, och pratar om vad vi känner är aktuellt i våra  liv just nu. Utan läxor, grammatik eller teman umgås vi på ett lättsamt sätt och lär oss vanlig konversationssvenska. Torsdagar kl 17.00-19.00 ses vi!

Handmade Café

Onsdagar 16.00-18.00
Ta med ditt eget hantverk/projekt, stickning, virkning.
Vi arbetar, fikar, pratar och njuter av en inspirerande stund tillsammans!
Välkomna!

hemgårdsboden

En viktig och traditionell inkomstkälla till vår verksamhet är vår Hemgårdsbod där det säljs olika typer av hemslöjd och äkta hantverk av olika typ, färg och stil.
Några som i många år har tillverkat textiler för Hemgården är kompisgruppen Flitiga vänner som varje år ställer ut sina alster på våra marknader, men som även säljer i Hemgårdsboden. Äkta kvalitet när den är som bäst!

teknikcafé

Har du svårt att förstå hur man gör vissa saker på din mobiltelefon, padda eller bärbara dator? Kom då in till oss så ska vi hjälpas åt att lösa ditt problem. Vi är inte experter men med gemensam insats brukar vi kunna fixa det mesta. Måndagar kl 11.00-12.00 är vi på plats!

bokbytarhyllan

I Hemgårdens café finns också vår bokbytarhylla, laddat med spännande titlar i olika ämnen och genrer. Tanken med vår fantastiska bokbytarhylla är att vi ska dela med oss av bra litteratur till varandra. Så när du har läst klart dina böcker, ta med dem till oss och vår hylla, lämna in dem och ta med dig lika antal hem igen.

lekskåpet

För de lite yngre besökarna finns ett litet skåp fyllt av leksaker av olika typer som lätt får tiden att gå lite snabbare.

syhjälpen

För medlemmar i föreningen Hemgården får du inte bara billigare pris på evenemang, resor och rabatt hos vissa av våra samarbetspartners, du får också hjälp när det gäller korrigering och justering av textilier. Allt för en billig penning som går direkt till vår förening och du gör en insats för att bredda kulturutbudet i Borås!


Sidan uppdaterad 2023/09/04

Träffar: 452

Click to listen highlighted text!