Click to listen highlighted text!

Inför “Ta tag i ditt liv, Klas!”

Snart är det dags för urpremiär på Hemgården i Borås för en pjäs med nutidsförankring och glimten i ögat. Hela konceptet låter väldigt spännande och för att få veta mer bad vi regissörerna Christian och Mimmi svara på några frågor.

Er egenskrivna pjäs “Ta tag i ditt liv, Klas” har premiär den 7 mars. Hur står det till med premiärnerverna?

Det är lite sköna fjärilar i magen. Vi har lagt ned en hel del tid på denna uppsättning så man vill ju att det hela går hem hos såväl publik som kritiker. Det är en sårbar process det där, man ger en bit av sig själv vilket gör att man vill det skall bli omtyckt. Vi tror dock väldigt starkt på detta; vi har ett manus vi är otroligt nöjda med och skådespelarna är underbara i sina roller.

Vem är Klas, egentligen?

Klas är en medelålders familjefar som jobbat för länge inom det kommunala. Han är missnöjd med det mesta i livet och det gör honom bitter. Han stör sig på många småsaker i sin vardag och har glömt av vem han innerst inne är. Jag tror många kan relatera och känna för honom. Klas är en sådan människa som finns lite varstans nuförtiden.

Vad vill ni ha sagt med pjäsen?

Budskapet är att man ska leva här och nu, inte då och sen. Och att man ska inse hur mycket man själv kan påverka sitt liv. Man är trots allt huvudrollspersonen i sitt eget liv.

Hur hamnade ni på Hemgården?

Det var Monica och Janne från Hemgården som förfrågade mig och Mimmi om vi ville leda teatergrupper hos dem. Självklart ville vi det. Väldigt smickrande att bli headhuntade på det sättet, ha ha.

Efter Klas, vilka projekt har ni på gång?

Vi kommer att ha premiär 2 maj med ”SvalStar”. Det handlar om den utstötta  Ella som hamnar i parallella universumet SvalStar där småpanerna bor.
Den 23 maj blir det dags för ett science fiction-drama om bitterhet, hämnd och tidsresor.
Vi kommer också att sätta upp ett interaktivt verklighetsbaserat rättegångsdrama på Hemgårdens innergård i form av ”Ett trollbindande mysterium”. Förutom manus och regi skådespelar även jag och Mimmi i den.
Det är oerhört spännande och roligt med dessa uppsättningar. Även om det alltid är kul att stå på scenen gillar vi sannerligen upplägget med att skriva manus och regissera. Att skapa nya historier och karaktärer är en häftig grej, minst sagt.

Slutligen: Tre ord, vad tycker ni om Hemgården?

Vi tycker att Hemgården är något av ett möjligheternas hus. Det är riktigt coolt att vi kan få utlopp för vår kreativitet och göra massa härliga saker på Hemgården – både som teaterledare, regissörer, manusförfattare, hålla i workshops och arrangera teaterkollo. Hemgården är dynamiskt, mångfacetterat och själsberikande.

Visningar: 4

Click to listen highlighted text!