Click to listen highlighted text!

Vad hände idag för 100 år sedan? 30 november 1912.

  • Eladio Victoria avslutade sin tjänst som president av Dominikanska Republiken och blev ersatt av Santo Domingos ärkebiskop, Monsignor Adolfo Alejandro Nouel, som svor att organisera gratis val under överseende av de amerikanska staterna.
  • A.E.B. Danquah installerades i Ghana av brittiska myndigheter som kung Ofori Atta I för att härska över staten Akyem Abuakwa. Som den förste bildade monarken skulle han regera ända fram till 1943.
  • Löjtnant Theodore G. Ellyson provade den amerikanska flottans första svävare, en C-1, vid Hammondsport, New York.

Om 100 år kan man läsa om dagens toppnyheter, som idag var…

  • Stor evakuering i Göteborg. Niovåningshus i Bergsjön fick utrymmas efter misstänkt mordbrand.
  • Allt färre tar vaccinsprutan. Rädsla bakom narkolepsiskandalen ligger troligtvis bakom fenomenet, något läkarna anser som ett stort problem.
  • Svenska hacktivister gräver tunnlar. Svenska hacktivister gjorde en insats i försök att komma igenom den internetblockad som Al Assad-regimen har upprättat kring internet i Syrien. Även gruppen Anonymous går till verket på sitt omisskännliga sätt genom att utlova attacker mot den syriska regimens webbsajter. Under fredagen upphörde en webbsajt tillhörande den syriska ambassaden i Belgien att fungera. I november vidhöll President Bashar al-Assad i en intervju att det inte pågår något inbördeskrig i Syrien, något som inte visade sig vara sant utan eskalerade.

Visningar: 0

Österlånggatan 57 Borås, Sverige
Click to listen highlighted text!