Hemgårdsnytt

Bäste läsare,

16 december köper du Hemgårdstillverkat juligt i Hemgårdsboden

Torsdag 16 december mellan 10-15 i Sven Sméns tidigare lokal med ingång från busstorget kan du inhandla Hemgårdstomtar och annat hantverk till dig själv eller som julklapp. Sista chansen inför jul, missa inte detta!

Kaféet är öppet julveckan mellandagarna 10-13! Kom fika och trivs!

Vi har förstått att vårt mysiga kafé verkligen blivit en uppskattad mötesplats, därför kommer vi hålla det öppet vardagarna 20 dec till 4 jan mellan 10-13.

77:de Hemgårdsnytt i svit! Nu går det i ide!

Men kommer det tillbaka? Det kan jag inte svara på nu men det känns som det gjort sitt och det är dags för något nytt och i ett annat format. Som alltid får framtiden visa det.

Gemensam jul i Allégården 24-25 december 10.00-22.00

SSU står för arrangemanget, vi för lokalerna! Sitt inte ensam, kom in i värme och gemenskap med andra

V50 har vi kaféet öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00), fredag stängt för personalaktivitet.

V51-52 är kaféet öppet måndag-torsdag 10-13

V01 är kaféet öppet måndag-tisdag 10-13. Vi öppnar igen 10 januari!

God jul, gott slut, gott nytt och på återseende!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Hemgårdsboden är fylld med Hemgårdstillverkat juligt

Torsdagarna 9 och 16 december 10-15 i Sven Sméns tidigare lokal med ingång från busstorget. En Hemgårdstomte bör finnas i varje hem, själv har jag fyra!

Kaféet är fortsatt öppet!

Så kom och gotta er med vårt Hemgårdsbakade, läs en bok från vår bokhylla och ta med den hem om du vill. Du kan även lämna in en utläst, eller oläst.

Och vi planerar för medlemsmöte 20 januari

Vad som sker där får ni se när ni kommer, så ”save the date” som man säger.

Hemgårdens Picknick-revy är bästa julklappen!

Köp dem via kulturbiljetter.se. eller på vårt kontor. Ges fredagar-lördagar i februari. Ge dig själv en också, eller två så du kan ta med någon!

Glöm inte Julstöket! Premiär 7 december i picknick-format.

Tillsammans med Frederik Nilsson och Maria Havrell får vi värme, gemenskap och en artistisk upplevelse som alternativ till storvulna glittriga julshower som turnerar just nu. Närodlat också då det är en ren Boråsensemble! Boka! NU!

Nu är podden igång igen!

Hittas där poddar finns och givetvis på hemgarden.nu Där får ni höra Marie, Monica och Bertils bild av vår verksamhet och oftast en gäst också, så hör upp!

Vi har öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00) och till 15.00 fredag från nu och tills nya tider kommer.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Julen har startat! Jul på Hemgården är avklarad!

Det är sedan gammalt att julen startar med Hemgårdens Julmarknad. Nu blev det ingen traditionell julmarknad med massor av tombolor utan en mer avskalad där vi lyfte fram vårt nya kafé med vårt hembakade fika. Vårt egentillverkade hantverk fick också ett helt eget rum där det kom väl till rätta och fick stor uppskattning. Mamma Mu med vuxna rutinerade skådespelare mixat med unga, men även de rutinerade, blev mycket uppskattad. Det kom synpunkter om att Tomtefar, som ledde arbetet i Tomteverkstan, inte hade tillräckligt stor mage vilket han kommer framföra till Tomtemor därhemma! MEN visst var det de som önskade fler tombolor. De som med bestämda steg stegade fram till hörnet där Chokladhjulet brukar finnas blev besvikna. Grymt! Detta är något för oss att ta till oss och fundera över hur vi gör till nästa år när förhoppningsvis pandemin är ett minne blott. Totalt sett vill jag säga att årets Jul på Hemgården överträffade i alla fall mina förväntningar och resan mot julen därmed är startad!

Hemgårdens Picknick-revy är årets julklapp i Borås!

Vi släppte biljetterna i helgen på Hemgården, och nu kan du även köpa dem på kulturbiljetter.se. Du kan även köpa dem som presentkort på Hemgården.

Glöm inte Julstöket! Premiär 7 december i picknick-format.

Tillsammans med Frederik Nilsson och Maria Havrell får vi värme, gemenskap och en artistisk upplevelse som alternativ till storvulna glittriga julshower som turnerar just nu. Närodlat också då det är en ren Boråsensemble! Boka! NU!

Vi har öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00) och till 15.00 fredag från nu och tills vidare.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu blir det Jul på Hemgården 26-28 november!

Det blir mer kafé, färre tombolor men som vanligt Hemgårdshantverk till försäljning. Givetvis teater för barnen både lördag och söndag. En ny sorts fiskdamm som är obeskrivbar men en tomte ska finnas och kanske nissar också som sköter den. Hur det blir får ni veta om ni kommer hit, förslagsvis med era barn. Är de fullvuxna ta med deras barn eller barnbarn, alla är välkomna som är symptomfria!

Mamma Mu och Kråkan firar jul på Hemgården redan 1:a advent!

Jag flyttade till Borås -82 och arbetade som resande säljare en tid. Då var jag noga med att sitta i bilen 07.15, då sände SR barnradio med Mamma Mu och Kråkan, jag bara älskade det! Nu kommer de till Hemgården, så lycklig jag är! Åtta föreställningar blir det 27-28 november, biljetter köps på Julmarknaden.

Håll öronen öppna! Snart kommer Hemgårdspodden tillbaka!

För snart ett år sedan kom den första Hemgårdspodden som sedan följdes av 24 till. 21 maj sändes den senaste. MEN nu startar det igång igen under ledning av Bertil Ekelin. Den kommer kännas ny, den kommer kännas fräsch, du kommer känna igen dig men ändå inte. Håll ögon och öron öppna, på vår hemsida, Spotify och där poddar finns ska den dyka upp innan Julmarknaden.

Blir Hemgårdens Picknick-revy årets julklapp i Borås?

Den första versionen gavs i början av september och mottagandet var översvallande. Därför har Tina Rehn Wikström gjort den dubbelt så lång och därmed blir den givetvis dubbelt så bra. Den ges under fredagar och lördagar i februari. Biljettsläpp sker påpassligt under vår Julmarknad, smart va?!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Minikonsert med ”Ladys Voice” 15 november 16.30 i Allégården

Katarina Dahlberg leder denna Hemgårdskör så kom och lyssna på dem. Vi tar en tjuga i entré och ni kan passa på att ta en fika före eller efter i vårt kafé fyllt med Hemgårdsbakat, både matiga mackor och pajer men även sötare saker.

Butiker stängs i centrum men Hemgården öppnar en ny! Hemgårdsboden är öppet än så länge på torsdagar 10-15. Där visar och säljer Flitiga vänner sina produkter i Svens Smens gamla lokal. De finns givetvis med under vår julmarknad som börjar på fredag 26 november då med juliga alster. Kan det finnas en liten Hemgårdstomte kanske där?! Sådan ska finnas i alla hem, jag har en stor hemma hos mig och självklart några små! Apropå tomtar ska det finnas en levande på julmarknaden, en stor en med skägg och tjock mage!

73 Hemgårdsnytt i följd sedan vecka 27 2020, behövs det egentligen?

Jag började med dessa Hemgårdsnytt då jag inte såg det som möjligt att göra Hemgårdsbladet som kom ut på papper 3 gånger per år. Pandemin gjorde att framförhållningen med våra aktiviteter var väldigt kort. Samtidigt ville jag hålla kontakten med er medlemmar. För mig har det blivit en vana att lägga en stund lördag eftermiddag på det, men fyller det någon funktion egentligen, är ni några som läser? Tveksamt, så troligen läggar jag ner det vid årsskiftet.

Det blir några tisdagar på Hemgården till våren!

Det är det väl varje vecka tänker ni och så rätt ni har! Men nu kommer det stora grå Kulturhuset att flytta ut ett par av sina ”Tisdagar på Kulturhuset” till oss, det lilla mysiga, varma och hemtrevliga Gula Kulturhuset vid Södra torget, låter väl bra? För mig låter det fullständigt självklart! Det är här det händer!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Snart blir det Julmarknad! 3 dagar, fredag 26-söndag 28!

Det blir ett nygammalt koncept med fokus på kaféet, hantverk, barnteater med ”Mamma Mu och Kråkans Jul”, en kör förstås, konstutställning och våra dur-spelare Pettersson och Berger. En förvirrad tomte också verkar det som, så kom fika och trivs!

Sedan blir det Julstök med Maria och Frederik!

Ni som varit med ett tag känner till konceptet. Men ändå inte för i år tar ni med er egen mat och dryck! Bättre kan det inte vara, alla får vad de vill! Premiär 7 december sedan fortsätter de till 12 december. KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter dygnet runt eller maila info@hemgarden.nu. Givetvis kan du köpa biljetter på vårt kontor, eller på tele 033-416044 men öppettiderna är begränsade.

Lyssna på ”Ladys Voice” 15 november i Allégården

Katarina Dahlberg leder denna Hemgårdskör så kom och lyssna på dem. Vi tar en tjuga i entré och ni kan passa på att ta en fika före eller efter. Se hemgarden.se för mer info. Ni fikar väl i vårt kafé fyllt med Hemgårdsbakat?

På gamla tavlor finns det ett staket runt Hemgården…

Det vill vi ha tillbaka! Vi jobbar på det och det verkar som det kommer att bli så också. Till våren kan vi kanske sitta ute både på innergården och på grönytorna mot Åsbogatan, värsta spanläget!

Missa inte hantverket i Hemgårdsboden på torsdagar 10-15

Då visar och säljer Flitiga vänner sina produkter i Svens Sme´ns gamla lokal. De finns även att beskåda i vårt kafé all annan tid.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Torsdag 4 nov öppnar ”Hemgårdsboden” i Sven Sméns fd lokal!

När Sven bestämde sig för att trappa ner och flytta hem sitt silversmide sa vi givetvis ”den lokalen ska vi ha!” Nu har vår hantverksgrupp Flitiga vänner fyllt den med änglar, dukar, prydnadskuddar, baby-täcken och annat stickat och virkat som värmer nu när vi trätt in i vintertiden. Sortimentet kommer variera under året så månatligt besök anbefalles. Öppet torsdagar 10-15 och då bemannat av gruppen. Övrig tid kan kaféet i vissa fall hjälpa till. Välkomna!

Vilken lyx att äta kantarell-paj till lunch!

Det gjorde jag häromdagen i vårt kafé, det finns givetvis inte alltid men fråga om du kommer förbi, det kan även finnas pajer med kyckling, lax, till och med vegetariska. Som alltid finns det mycket annat Hemgårdsbakat också.

Pst, har du hört talas om ”Kors och tvärs i Vallagården”?

Nu är det bara 3 föreställningar kvar av denna lättsamma komedi regisserad av Monica Larsson, söndag 7 nov, fredag och lördag 12-13 nov KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu alternativt ring 033-416044 och unna er några goda skratt

Vi stänger 12.00 fredag 5 nov sedan släpps spökena loss…

Både fredag och lördag 5 och 6 november 19-23 ska ni hålla er borta från Hemgården då är det fullt med spöken lösa. Är du dumdristig och har en tjuga över, kom till Allégården så ska vi ta er runt i vårt hus på spök-jakt tillsammans med Kulturföreningen Tåget som ser till att ni kommer oskadda ut igen.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Hälften kvar av ”Kors och tvärs i Vallagården”, missa inte att se den!

KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu alternativt ring 033-416044 och unna er några goda skratt under denna lättsamma komedi regisserad av Monica Larsson! Den ges helger fram till 13 nov.

Det doftade lussekatter häromdagen!

Fyra goa och glada damer lade en dag för att baka och göra alla er andra goa och glada under vår julmarknad 26-27 november. Notera detta i kalendern!

Snart släpper vi lös spöken…

Har man ett trähus från 1830 så har man självklart även spöken! Vi håller dem lugna 363 dagar om året, de andra två släpper vi lös dem. Utom förra året så i år kommer de vara vildare än vanligt! 5 och 6 november 19-23 ska ni hålla er borta från Hemgården för då sker det. Är du dumdristig och har en tjuga över, kom till Allégården så ska vi ta er runt i vårt hus, skydda er och visa er spöken.

Snart så öppnar vi Hemgårdsboden!

Som vi fyller med äkta Hemgårds-hantverk, mer info om en vecka men jag gissar det kommer finnas ett stort utbud med jultema!

Bärpajer, lunchpajer, bullar, hårda och mjuka kakor, matiga mackor…

Det finns något för alla och för alla stunder på dagen från att vi öppnar dörrarna 10.00 tills vi stänger 18.00 (fredag stänger vi 15.00), tillgängligt för alla via ingången på gården med ramp. Välkomna!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Rolig och gripande” ”Mycket värd att se” ”Den bästa hittills”

Det är några av kommentarerna efter premiären av ”Kors och tvärs i Vallagården” KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så kan ni avgöra själva. Spelas helger till 13 nov Monica Larsson och hennes ensemble längtar efter att se er! Hilkka med kollegor vid kaffeserveringen i pausen likaså.

Berättarkafé med åtta historier och Björn Riise!

Tisdag 19 oktober 18.00 kör vi. Förra året blev jag helt knockad av modet och historierna som Yvonnes kursdeltagare levererade. Cirka 4 min långa är de, däremellan spelar Björn Riise upp. En skön mix!

Det har kommit förslag på resor…

Men jag vill gärna ha fler! Annars kanske jag sätter ihop en alldeles egen resa och agerar guide! Vad tror ni om det, flip eller flop? Kanske flip-flop. Använd förslagslådan i kaféet eller mailen nedan.

Såg ni Picknik-revyn i september? Gillade ni den då?

I så fall har ni något ännu bättre att se framemot! Såg ni den inte så missa inte denna uppsättning! Den kommer i en ”extended version”, visst låter det häftigt? Häftigt lovar Tina Rehn Wikström det ska bli, längre och ännu roligare. Biljettsläpp vid vår julmarknad 26-28 nov. Kan detta bli årets julklapp?

Nu finns det böcker igen i kaféet!

Tack för tipset, det fanns förr på övre plan men glömdes bort vid flytten av kaféet förra året till nedre plan.

Väkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Äntligen premiär och vi får skratta tillsammans igen!

Det är något vi längtat så efter, eller hur? Premiären av ”Kors och tvärs i Vallagårdern” lö 16/10 är fullbokad, men platser finns fortfarande sö 17/10, så KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi”.

Ska vi ut och resa tillsammans? Jaså, det vill ni! Men vart?

Det är ett par år sedan vi gjorde en bussresa tillsammans så till våren kan det vara dags igen! Har ni något förslag? En konstresa till Louisiana kanske? Dit kan man åka varje år, men jag tar gärna emot andra förslag, maila mig enligt nedan.

Det blir Julmarknad i år igen, inte som förr men med ”Mamma Mu”!

Förra året blev det ett corona-säkrat ”Adventskaffe” med förbokning. I år planerar vi för teatern ”Mamma Mu” regisserad av Susanne Barrstrand samt hantverkstombola och försäljning som Flitiga vänner-gruppen anordnar. En kör ska vi också ha och fika förstås, massor av fika, med Lussebullar och andra bullar. Som vanligt blir det vid första advent, fr-sö 26-28 nov, mer info kommer.

Efter Julmarknad blir det Julstök!

Maria Havrell och Frederik Nilsson bjuder in till uppladdning inför jul genom att själva stöka omkring medans vi kopplar av, äter och dricker vad vill! Vi kallar det picknick-teater för på picknick tar man med vad man vill. KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter Kan det vara så att kocken Göran kommer att erbjuda en dagens godsak till kaffet i pausen? Till ett Boråsanpassat pris givetvis!

Vi möts i kaféet!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Vi byggde gemenskap i lördags! Med föreningar och nya vänner!

När man samverkar, som vi på Hemgården älskar att göra, händer något. Människor möts som inte annars skulle mötas och något sker, samtal som leder till något som vi inte vad det är, I like it! Lördagens arrangemang tillsammans med Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen var mycket lyckat men framförallt kommer det leda till ännu mer samverkan.

Nu är det officiellt, ”Julstök” är tillbaka! Som picknick-teater!

Det kommer bli så bra! När Maria och Frederik stökar omkring när vi ska koppla av inför julen så gör vi det! Med vad vi vill! Äter man inte kött så blir det sushi eller musselpizza! Jag tror, men det är bara vad jag tror, att kocken Göran kommer servera en dagens godsak till kaffet i pausen till ett Boråsanpassat pris.

Ses vi entrén 16 oktober på premiären av ”Kors och tvärs”?

Något av de roligaste jag vet är att stå insläppet vid något av våra arrangemang! 16 oktober är det premiär av ”Kors och tvärs i Vallagården” och då står jag givetvis där, kollar biljetter, låtsas jag har koll på läget! KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” att småle och skratta åt, och det vill vi väl nu?

Vi har plockat undan våffeljärnen! Nu blir det paj på torsdagar!

Jag vet, man kan äta våfflor året om! Men inte på Hemgården! Det känns fint att avsluta något ibland för att längta till när det kommer tillbaka. 25 mars är det alltid Vårfrudagen. 2022 är det en fredag så vi förfirar med våfflor redan torsdag 24 mars. Till dess fikar vi med pajer etc. Må-To 10-18 och fr 10-15.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Vi möts i kaféet!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Medlemsmöte, Völsungasagan, Körfestival, Uffe Big Band = Eufori!

En sån underbar vecka det varit, jag är euforisk! Att få träffa våra medlemmar på fredagen och kunna ge dem ”Völsungasagan” för att sedan på lördagen vara en del av Borås körfestival med ”Vida världen-kören” och ”Gaudium” på vår innergård som sedan avlöstes av ”Uffe Big Band” där publiken och bandet lyste ikapp av lycka att få lyssna och spela, det är underbart att arbeta en lördag!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dessa samhällsnyttiga föreningar där vi ställer upp med lokaler och de samlar in pengar för världens barn, informerar om hur vi kan hushålla med våra resurser samt arrangerar en klädbytardag. Kaféet är öppet med Hemgårdsbakat fika från tio-tiden till tidig eftermiddag.

16 biljetter kvar till premiären av ”Kors och tvärs i Vallagården”!

16 oktober äger den rum i picknick-form som innebär att du kan ta med egen mat och dryck som intas före och under föreställningen KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” och småle och skratta vill vi väl nu?

Spökar det på Hemgården? Ja, alldeles speciellt 5 och 6 november!

Vi är bara så bra! Alldeles speciellt med att samverka med andra och det gör med Kulturföreningen Tåget som dessa datum. Vi står för lokalerna och de för innehållet så kom och bli förhäxad eller trollbunden eller bara jätterädd! Mer om detta kommer!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musiklördag 25 september med både körer och storband!

På förmiddagen uppträder 3 olika körer från 10.30 till ca 12 under ledning av Lotta Trell, kaféet är öppet från 10.0 med som alltid Hemgårdsbakat!

15.00 spelar Uffe Big Band upp, då tar vi en entré på 100:-/person. För att säkra din plats KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller ring 033-416044

Premiären på ”Kors och tvärs i Vallagården” 16 oktober lyser gult!

Gult betyder ”varning” att mycket är bokat så skynda att boka innan det tar slut. Premiären på denna lättsamma komedi, liksom övriga lördagar, sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill och sitter vid 4-mannabord KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu du kan även ringa oss på 033-416044.

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Det finns ett fåtal platser så boka på info@hemgarden.nu eller 033-416044 Först informerar vi lite om det vi planerar ska ske framöver, sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Rydholm-Eriksson, skådespelare, och Markku Vuorenniemi, piano. Får man kaffe och bulle? Japp! Kostar det något? Nä!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dem i våra lokaler och innergård, mer om detta nästa vecka och på MedlemsmötetVerksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

 

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Blir det musik på innergården denna vecka? Svar: NEJ! Vi målar om.

Om du inte tar ton själv förstås! Varför inte? Scenen står där den står så ta med dig själv och/eller en gitarr eller munspel och kör en låt. Däremellan kommer det rullas runt en ställning och slipas och måla lite på vårt hus. Tänk dig att fasaden har samma brädor som sattes upp 1830! Behöver ömsint påläggning ibland som ni förstår och nu är det dags innan vintern sätter in.

Det ryktas om Julstök med Frederik och Maria igen!

Vi tog över det från Stadsteatern, för jag vet inte hur många år sedan, och körde det under några år för att sedan lägga det på lagring för en ny omgång. Nu kan det vara dags, 8-12 december kan vara ett hett tips, men inget är klart eller officiellt. Så håll det för dig själv så länge!

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Varför 24 sep, det är ett även 17 sep väl? Ja, men då är det nästan fullbokat och dessutom är jag inte med då och jag vill hemskt gärna träffa er och berätta om vad som hända ska. Vid båda tillfällena tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Kors och tvärs i Vallagården” höstens teater blir bättre än nånsin!

Hur kommer det sig? Jo, de får en hel vecka extra repetitionstid då vi skjuter fram premiären till 16 okt. Enligt Monica Larsson som regisserar blir det ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Nytt för i år är att lördags-föreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musikquiz med Pia och Mikael Eriksson onsdag 8 sep 15.00!

Nu blir det både musik och hjärngympa på vår innergård! Kom, fika och gissa, blir det rätt kanske man till och med vinner något!

Kaféet är öppet till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

För våra cirkeldeltagare och för Språk-kaféet är det öppet så länge det behövs. Kontoret är öppet mån, ons, tor 13-17 och tis samt fre 10-12

Medlemsmöten x 2, 17 samt 24 sep 14.00 med teater!

Först informeras ni om vad som sker på Hemgården den närmaste tiden och sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Dags att boka höstens teater ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Monica Larsson regisserar och kallar detta för ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Lördag 9 oktober är premiären. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

NA, vad betyder NA?

På svenska ”Anonyma narkomaner”, de har möten ett flertal dagar i veckan i våra lokaler. Vissa möten är öppna för allmänheten andra endast för beroende av droger, inklusive alkohol, några möten är för både ock. Är du i behov av, eller känner dig engagerad i frågan, ring 0771-13 80 00 för mer info.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu fikar vi ända till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

Med start 30 augusti förlänger vi öppet-tiderna i kaféet: måndag-torsdag 10-18 och fredag som tidigare 10-15. Kontoret ändrar även de sina tider till: måndag, onsdag, torsdag 13-17, tisdag samt fredag 10-12.

Picknick-Revyn fullbokad! Nu bokar vi ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Äntligen är Hemgårdsteatern tillbaka med en lättsam komedi, som vanligt i regi av Monica Larsson. Premiär lördag 9 oktober, pris 150:- för medlemmar i Hemgården och 200:- för övriga. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du sitter vid fyrmannabord och kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Sista chansen att se vandringsteater i Ramnaparken 11 september!

Som vanligt när dessa biljetter släpps kommer man i tid och fikar i väntan på att kontoret öppnar 13.00 då biljetterna släpps. Måndag 30 aug gäller detta.

Jag vet när Riise kommer denna vecka också!

Jag tror det blir både Björn och Måns som äntrar utescenen på tisdag 31 aug 12-14, vilken avslutning på augusti! Om ni sedan inte tittar in på onsdagen för en lugn fika så syns vi över en våffla på torsdag mellan 11-13.

Ännu fler kurser är i startgroparna! Så även språkkaféet!

Denna vecka rullar mycket igång, är du intresserad att hoppa på en kurs är det hög tid! Torsdagars språk-kafé, 17-19, erbjuder trevligt samspråk med nya vänner. Kom och var med, du behövs och kommer säkerligen lära dig ett och annat på köpet, dessutom bjuder vi på kaffe och bulle.

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Jag vet när Riise kommer denna vecka!

Med ett gediget och grundligt utredningsarbete kan jag avslöja att Riise uppträder på tisdag 24 aug 12-14, bra va? Det innebär att ni kan fika med bulle eller paj, kanske finns det även matpaj! Sedan kommer ni tillbaka på torsdag då det vankas våfflor mellan 11-13. Ni kan faktiskt komma varje dag och fika!

Sista chansen att se vår stadsvandringsteater 4 september!

Biljetter släpps måndag 23 aug 11.00. Kom redan 10.00 när kaféet öppnar så hinner ni med en sen frukost eller ett tidigt 11-kaffe i väntan på släppet.

Rappa på att boka Picknick-Revy! Få biljetter kvar!

Glädjande nog finns det fortfarande biljetter till premiären 3 sept, den är givet den mest spännande då alla nerver ligger utan på ensemble och mig, ser framemot att se er där vid kaffeserveringen, ring 033-41 60 44 och boka.

Kurserna är i startgroparna!

Denna vecka startar Susanne Barrstrand sin fortsättningskurs med ungdomar 10-12 år som redan uppträtt inför publik och vecka 35 startar hela 6 drama och teaterkurser, ett antal balett- och danskurser liksom silversmidesgrupper

Nu kraftsamlar vi oss med Vuxenvandring inför insparken!

Läs mer på https://www.boras.se/vuxenvandring hur just du kan göra skillnad och skapa trygghet för våra ungdomar i samband med gymnasiestarten och låta den bli en minnesvärd livshändelse.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Ingenting blir någonsin som förut, men…

Denna vecka börjar våra vänner i Finska PRO sina aktiviteter igen i vår Allégård. De har inte varit i gång på 16 månader så det finns hopp. Välkomna tillbaka!

Biljetter till vandringsteater i Ramnaparken 28 augusti, släpps!

Så skynda, skynda! Det är näst sista chansen att få uppleva denna variant av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 23 augusti, släpper vi biljetterna till sista varianten i centrum. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Ladys voice” tar ton igen!

Måndag 6 september startar Katarina Dahlberg igång kören ”Ladys Voice” igen, kom och var med, ring 033-416044 eller maila info@hemgarden.nu

Kors och tvärs i Vallagården”, vad är nu detta?

Hemgården bjuder på lättsam komedi i höst igen, som vanligt regisserad av Monica Larsson. Premiär 9 oktober, boka 033 416044 eller via denna länk https://kulturbiljetter.se/evenemang/5032/kors-och-tv%C3%A4rs-i-vallag%C3%A5rden

Riise då? Och Våfflor! Blir det något drama?

Svaret på frågorna är ett självklart JA, det blir det! När det sker är dock utanför min kontroll, men se på facebook eller hemgarden.nu precis som jag gör så får ni veta. Men det bästa är att fika varje dag så missar ni inte något.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu öppnar kontoret!

Måndag 9 augusti är Ingela på plats igen! Må-to 11-15 och fr 10-12, så nu börjar det sakta återgå till det normala igen. Hos henne kan ni till exempel:

Köpa biljetter till stadsvandringsteater 21 augusti!

Näst sista chansen att få uppleva City-varianten av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 16 augusti, släpper vi biljetterna till varianten i Ramnaparken. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Det finns ett fåtal biljetter till respektive föreställning så det gäller att hänga på låset, 60:-/styck ligger de på och då ingår även kaffe och bulle. Apropå fika hinner ni med det innan Ingela öppnar 11.00 då kaféet öppnar redan 10.00, där finns både bullar, kakor, pajer, smörgåsar och ibland även matpajer.

Hos Ingela kan du även anmäla dig till:

Höstens kurser

Det finns en uppsjö: dans, teater, silversmide, målarskolor, matlagning, körer med mera, så mycket så det får inte plats här men på : https://www.hemgarden.nu/kurser/ hittar ni allt ni behöver veta.

Hur blir det med Riise?

Ärligt: Jag vet inte! Det är en för mig väl förborgad hemlighet, förra veckan skrev jag att det absolut inte blir torsdag, för då har vi våfflor. Så blev det torsdag! Så enda chansen att få veta är att komma varje dag, fika och fråga!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare se upp nu!

Hemgårdens Picknick-Revy med endast 4 föreställningar!

Två av dessa är redan gul-flaggade på www.kulturbiljetter.se vilket betyder: Rappa på och boka! Varför sitta hemma med en pizza och anpassad dryck när du kan ta med det till Hemgården och få trevligt sällskap och underhållning? För 200:- (150:- för just dig som givetvis redan är medlem i vår förening)

Riise kommer tillbaka. Men när?

Kan det vara på måndag? Tror inte det. Tisdag? Möjligt. Kanske onsdag? Varför inte men absolut inte torsdag för då är det VÅFFLOR! Kanske nästa vecka? Sanningen är att jag vet inte men kom varje dag och fika mellan 10-15 så får ni veta och missar inget!

Sa någon våfflor? JA, Hemgårdens torsdagsvåfflor!

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 på torsdag med grädde! Och sylten! Jag säger bara SYLTEN! Kombinationen av frasigheten, gräddens mjukhet och syltens sötma och syrlighet, jag förstår att ni längtar!

Ska vi bara fika hela veckan? Nej, vi ska promenera! Och fika sedan!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden på fredagar från Hemgården på en stadstur. Efteråt bjuder Hemgården på kaffe och kaka, så häng på!

Dramakurs, låter inte det lite väl… dramatiskt?

Absolut! Och spännande! Och alldeles alldeles underbart! Vad är väl en bal på slottet mot en kurs med Tina Rehn Wikström? Gå in och läs mer på:
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-ungdom/
www.hemgarden.nu/teaterkurs-barn/

Jag ser fram emot att träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare.

Björn Riise kommer tillbaka. Igen! Tillsammans med broder Måns!

En succé ska upprepas så det gör vi! Onsdag 28 juli och redan klockan 11.30 står bröderna redo på innergården för att spela ett par timmar. Se till att ni köper massor med kaffe bullar och kakor. Då kan det bli fler spelningar.

Hemgårdens torsdagsvåfflor är en sommartradition.

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 gäller, med omtalat god sylt!

Promenera på fredag med Margareta! Så bjuder vi på kaffe och kaka!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden, bara kom! Så fikar vi efteråt.

Hemgårdens Picknick-Revy 3, 4, 10, 11 september, bokar på!

Biljetterna finns på www.kulturbiljetter.se Vill du boka IRL, dvs i verkligheten, får du vänta till 9 augusti när vårt eget kontor öppnar igen. Vågar du vänta?

Unna dig en dramakurs i höst! Blir man en bättre människa då?

Det garanterar vi inte, men du kommer få en trevlig och utvecklande tid med Tina Rehn Wikström och de andra deltagarna. Läs mer på: https://www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/

Kan man se fram mot hösten? Och vintern?

Absolut! Om man arbetar på Hemgården eller besöker oss. Vi har mycket att ta igen nu och det ska vi göra med revy, teater, musik, kurser, julmarknad och sådant jag inte har en susning om idag, men det kommer mer! Det ska bara bli så kul!

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Med hopp om framtiden och att vi ses igen.

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155 
 

 

 

 

 

 Senaste nyheterna från Hemgården Borås

Hemgårdsnytt föreningen Hemgården Borås

Senaste nytt från Hemgården Borås

Senaste nytt från föreningen Hemgården Borås

Hemgårdsnytt Hemgården Borås
Senaste nytt från Hemgården Borås


Följ Föreningen Hemgården på Facebook

%d bloggare gillar detta: