Hemgårdsnytt

Bäste läsare,

Midsommar och Hemgården håller stängt?

Ska det vara på detta viset? Ja eller nej! Är du med på att hålla det öppet 2023 hör av dig till mig, du hittar mig längst ner i skriften.

Tisdag är lika med musik på Innergården 13.00!

Kom och var med så vi inte gör detta i onödan. Det kostar inget men köp gärna en kopp kaffe, 15:- kostar den och påtår ingår. En kaka till kostar inte mycket mer eller mindre. Eller så gör den det men valet är ditt!

Tisdag 28 juni är det ”The 2 Easy” vilket innebär Lisa Pihlsmed och Patrick Söderholm som spelar. https://www.youtube.com/watch?v=cVPvYOBS_mQ klicka på länken och få en försmak på hur de kan låta.

Hemgården fungerar som Pride House 30 juni till 2 juli

Det blir utställningar och föreläsningar som RFSL Sjuhärad arrangerar och vi ställer upp med lokalerna. https://www.boraspride.se/ med ett klick kan du se hela programmet, det finns även i vårt kafé

Vi bjuder på kaffe och kaka på Språk-kafé onsdagar 13.00-15.00

Det kom fler än vi trodde förra veckan så vi ser framemot ännu fler denna vecka. Vår nye volontär Afshin brinner att hjälpa till i vår verksamhet och praktisera det svenska språket. Han fungerar som värd och bjuder på kaffe och enkel kaka, välkomna alla att delta!

Vem vill inte åka hem till Marie Arturén?

Där äter vi lunch och blir underhållna! Innan dess har vi besökt Unos djur i Bredared och Vänga kvarn. Alltsammans sker tillsammans och i samarbete med Vårgårdabuss och ReseMakar’n. Läs mer på www.hemgarden.nu

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Christoffer Tengdahl på Hemgårdens innergård tisdag 21 juni 13.00 !

Christoffer är både hårdrock och gatumusikant i samma förpackning, här blir det nog mer gatumusikant än hårdrockare då han kommer ensam med en gitarr och underhåller till Hemgårdskaffet.

Tisdagen ger sol på dagen och Johanna Lillvik på kvällen

Tillsammans med Anders Enda Barnet och Blues Escape blir det utekonsert som i skrivande stund, fredag kväll, i princip är fullbokad så de måste väl komma tillbaka någon gång? Kanske inomhus i höst? Vem vet, inte jag!

Vi börjar med Språk-kafé sommar, onsdag 22 juni 13.00-15.00

Saknaden efter språkkaféet blev så stor att vi nu startar en sommar-edition. En viktig anledning är vår nye volontär Afshani som brinner efter att få hjälpa till i vår verksamhet och praktisera det svenska språket. Han kommer fungera som värd och bjuder på kaffe och enkel kaka, välkomna alla att delta!

Vi åker hem till Marie Arturén i Grovare 11 augusti…

Där äter vi lunch och blir underhållna! Innan dess har vi besökt Unos djur i Bredared och Vänga kvarn. Alltsammans sker tillsammans och i samarbete med Vårgårdabuss och ReseMakar’n. Läs mer på www.hemgarden.nu

Givetvis våfflar vi på varje torsdag mellan 11-14! Hela sommaren!

Bli medlem!

Gå in på: www.hemgarden.nu/medlemskap/ och ansök.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu börjar sommarlovet på Hemgården med sång och musik!

Först ut på utescenen är Björn och Måns Riise tisdag 14.00 juni 13.00. Behövs det biljetter? Nej, plats bokar du med din egen kropp oavsett om det är sitt eller ståplats. Vi öppnar 10.00 kan vara långt att fördriva tiden i tre timmar, men det finns uppbullat med just bullar, smörgåsar och annat gott. Tyckte mig se en flan eller om det var en crema catalina också! Är vädret bedrövligt flyttar vi in förstås. Vår förhoppning är att bjuda på musik varje tisdag i sommar…

Picknick-kväll med J.T & The Soggy Bees onsdag 15 juni 18.30

Picknick brukar betyda att sitta på en filt på marken och äta egen mat och dryck. På Hemgården tillhandahåller vi bord och stolar, bra va? Men du kan fortfarande ta med egen mat och dryck… och glas, tallrikar, bestick

Soggy Bees betyder en mix av blues, bluesrock, folkrock, ballader, pop. Egenhändigt komponerat. Klicka på länken för en tjuvlyssning.  https://www.facebook.com/watch/?v=2166664700239242

För information och biljetter:  www.hemgarden.nu/sommarspelningar Pris för medlemmar 150:-, övriga betalar 200:-

Utekonsert med Johanna Lillvik, Anders Enda Barnet och Blues Escape 21 juni 18.30

Ni som sett Johanna, ni kommer! Ni som inte sett henne måste bara göra det! Kombinationen med Anders Enda Barnet och Blues Escape blir bara bäst! www.hemgarden.nu/sommarspelningar/ så får du veta mer och kan boka dina biljetter. 150:- för medlemmar, 200:- för övriga. Men passa på att tjuvlyssna på detta: https://www.youtube.com/watch?v=wmbC_GkkXxs så kan det låta!

Lär känna Anders Enda Barnet på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=N_B47Lqneyw

Det kommer mer!

Tisdag 12 juli bir det återigen en Picknick-kväll, den här gången med The Band You Know. Med ett band som består av Boel Pettersson, sång, Jan Berg, gitarr, Börje Rydström, sologitarr, Claes Öhrn, basgitarr, Peter Wahlström, saxofon, Sune Strand, keyboard, Peder Persson, trummor, kommer det bli rena bekanta bekantas-kvällen! Med covers av Rolling Stones, Beatles, Tina Turner, Bruce Springsteen, Gary Moore, Eric Clapton, Creedence, Jerry Williams m.fl. blir stämningen garanterat hög.

Sedan är det i nuläget ett hopp till torsdag 25 augusti då Uffe Big Band, lett att Ulf Holmestrand, återigen gästar oss. I september 2021 var det en fullständigt knockad publik som gick från Hemgården. Kom och bli knockad du också av riktig storbandsmusik.

I båda fallen hittar du mer på www.hemgarden.nu/sommarspelningar/

Givetvis våfflar vi på varje torsdag mellan 11-14! Hela sommaren!

Blir du medlem och går på våra fyra kvällsspelningar är avgiften intjänad redan då! Och det kommer mer till hösten…

Så gå in på: www.hemgarden.nu/medlemskap/  och ansök. Inte vänta utan gör det NU! Vi är en ideell förening. Genom att bli medlem stöttar du oss och visar samtidigt att vi behövs. Det underlättar dessutom för oss att söka stöd utifrån.

Förutom en rabatt på våra arrangemang blir det även speciella aktiviteter bara för medlemmar till exempel en bussresa i Sjuhärad med avslutning och lunch i Grovare hos Marie Arturén.

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Mairon Sigge på Birgittas Berättarcafé tisdag 7 juni 14.00!

Mairon Sigge och Birgitta Fernström tillsammans, kan det bli bättre? Jodå, vi slänger in vår dramapedagog och musikaldiva Tina Rehn Wikström också! Hur det ska gå får du se när du bänkat dig med en kopp och en bulle i vårt kafé. Ämnet för dagen är ”Resa” och låt nu inte dessa damer få allt ljus på sig, vi alla kan bidra med egna minnen från en resa. Jag arbetade i resebranschen ett par decennier och skulle kunna bidra med ett och annat, eller inte…

Lunchmusik-premiär tisdag 14 juni 13.00 med Björn och Måns Riise!

I förra veckans Hemgårdsnytt berättade jag att vi hade detta på gång med osäker start, nu är starten säkrad med våra säkraste kort, Björn och Måns! Vi var till och med tvungna att börja en vecka tidigare än vi tänkt. Nu tänker vi att vi kör varje vecka till 23 augusti. I första hand på vår mysiga innergård, känns det bättre att vara inomhus flyttar vi in i vårt kafé. Det kommer bli kul det här!

Vad har J.T & The Soggy Bees och Johanna Lillvik gemensamt?

Jo, de spelar på vår innergård i sommar men inte tillsammans. Soggy bees onsdag 15 juni och Johanna Lillvik tisdag 21 juni tillsammans med Anders Enda Barnet och Blues Escape. Klicka på www.hemgarden.nu/sommarspelningar/ så får du veta mer och kan boka dina biljetter.

Vårsäsongens sista Språk-kafé torsdag 9 juni 17-19!

Detta kan vara vår viktigaste verksamhet där man får tillfälle att praktisera sina svenska kunskaper i verkligheten! I ett otvunget samtal om det som intresserar för tillfället. Språket är det viktigaste medlet att komma in i vårt samhälle. Under de år vi haft vårt språk-kafé har en hängiven grupp svensktalande vuxit fram som gjort detta till den succé det blivit tillsammans med alla er som vill förbättra ert svenska språk. Vi arbetar på en överenskommelse med Borås stad för att säkra detta för många år framöver. Vår ambition är dock att starta igen torsdag 1 september. Som vanligt bjuder vi alla besökare på kaffe och bulle.

Hemgårdspodden Recyclar!

Surfa in på https://play.acast.com/s/hemgardspodden och vad hittar ni väl där? Marie Arturén, Jan Hjalmarsson, Reimar Westerlind och även jag finns bland de cirka 50 avsnitten. Det med Marie Arturén är det längsta, 1 timme och 26 minuter långt, kände ni inte henne innan gör ni det efter att ha lyssnat på det! Jag, som förordar 45 minuters avsnitt och som regel hamnar i mikrosömn 15 minuter in i en föreställning på Göteborgsoperan, lyssnade klarögt och klarörat hela tiden i 1.26. Och Reimar, lär känna Reimar! Lyssna! Nu!

Vi våfflar varje torsdag mellan 11-14! Hela sommaren!

Kul, varför gör ni inte det varje dag, hur svårt kan det va? Vi tänkte så här: hur kul är det med julafton varje dag? Tråkigt, i längden! Men en gång om året då längtar vi verkligen! Men att äta våfflor en gång om året? Tråkigt! Så därför erbjuder vi våfflor en gång i veckan, så hinner vi längta till torsdag varje vecka. Hur smarta är inte vi? Så har vi musik på tisdagar också, utan våfflor men med paj, kolakakor och en massa annat!

Så var det där med att vara medlem…

Vi är en ideell förening, vår verksamhet är inte kommersiell och går egentligen inte ihop på de priser vi tar. Vi behöver stöd utifrån. Genom att bli medlem stöttar du oss och visar samtidigt att vi behövs. Det underlättar dessutom för oss att söka stöd utifrån. Dessutom får du ofta en rabatt på våra arrangemang och även speciella aktiviteter, så gå in på: www.hemgarden.nu/medlemskap/ och ansök. Inte vänta utan gör det NU!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Dags för sommartid på Hemgården

Redan under kortveckan förra veckan tjuvstartade vi en dag med sommartid på Hemgården. Nu fortsätter vi med det och det innebär att det blir fredag hela veckan då vi kommer ha kaféet öppet måndag-fredag 10-15, precis som det brukar vara på fredagar resten av året. Men vi kommer ha öppet alla vardagar hela sommaren. Kontoret är öppet tisdag och torsdag 10-12 tills vidare.

Hög tid att boka ”J.T. & The Soggy Bees” 15 juni!

Då blir ni bjudna på en mix av blues och bluesrock, folkrock, ballader, pop mm. av Jörgen Larsson (J.T.), sång, gitarr och piano, Hanna Maurin Söderholm, bas, Tobias Ruthenberg, gitarr och Christer Theandersson, trummor. Vill ni ha mat och dryck tar ni med det själva så får ni vad ni vill ha, bra va! Kaffe och Hemgårdsbakade kakor säljer vi på plats. Spelningen sker utomhus på vår mysiga innergård.

Du har väl sett att vi har ett musikprogram i sommar?

Inte bara ovan nämnda Soggy Bees utan även Johanna Lillvik tillsammans med Anders Enda Barnet och Blues Escape, The Band You Know och Uffe Big Band. Klicka på www.hemgarden.nu/sommarspelningar/ så får du veta mer och kan även boka dina biljetter.

Vad sägs om lunchmusik på tisdagar klockan 13.00?

Säg JA! Vi försöker i alla fall få ihop en blandad kompott med idag osäker start, håll utkik här och på vår hemsida så får ni veta, troligen med kort varsel då vädret kan ha sin påverkan.

Kom med och träffa nya vänner på vårt Språkkafé!

Vi kommer att köra vårt språkkafé åtminstone 2 och 9 juni mellan 17-19 efter det får vi se om det blir uppehåll över sommaren eller en annan tid eller annan lösning. Som vanligt bjuder vi alla besökare på kaffe och bulle.

Hemgårdspodden pausade denna vecka men surfa in ändå!

https://play.acast.com/s/hemgardspodden hittar ni alla tidigare program. De senaste presenterar sju politiskt aktiva boråskvinnor från sju olika partier. Det finns även program med Marie Arturén, Jan Hjalmarsson, Reimar Westerlind och även jag är med och skryter om mig själv i ett avsnitt.

Nu våfflar vi igen torsdag 2 juni igen mellan 11-14!

Eftersom det var stängt förra torsdagen är det helt i sin ordning att äta dubbelt så många som normalt. Nu kör vi varje torsdag hela sommaren.

Vi går mot semestertider men inte stänger vi för det!

Vi har pusslat ihop ett schema så att vi kan hålla kaféet öppet och som ni ser även några arrangemang. Ni som är stamgäster kommer möte lite nya ansikten såsom våra ferieungdomar som kommer hjälpa oss. Troligen hoppar lite volontärer in också.

Så var det där med att vara medlem…

Vi är en ideell förening, vår verksamhet är inte kommersiell så genom att bli medlem stöttar du den så att vi kan fortsätta utveckla den. Dessutom får du ofta en rabatt på våra arrangemang och även speciella aktiviteter, så gå in på: www.hemgarden.nu/medlemskap/ och ansök. NU!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Kortvecka

Nu går vi in i en sådan här konstig vecka när ingenting är som det brukar vara! Den börjar med måndag, som alla veckor börjar med, precis som vanligt har vi öppet 10-18! Sedan brakar det lös! Tisdag är det öppet 10-15, Onsdag är det öppet 10-12 då det är dag före röd dag. Värre blir det på torsdag då det är röd dag och vi håller helt stängt! Fredag är det lika illa! Även om det inte är en röd dag utan nu kallas det klämdag och vi håller stängt igen! Hur ska detta gå! Ja fredag och lördag är det vårmarknad på stan så ni för möjlighet att trängas på gator och torg istället. Sammanfattningsvis så gäller följande:

Måndag 23/5 Öppet 10-18 Tisdag 24/5 Öppet 10-15

Onsdag 25/5 Öppet 10-12

Torsdag-fredag 26-27/5 STÄNGT!

Vårkonsert måndag 23 maj 16.30 med ”Ladys Voice”

Vädergudarna ska vara med oss så var alldeles egna kör sjunger vårsånger på vår härliga innergård. Kaféet serverar som vanligt Hemgårdsbakat i alla former.

Unos Djur, Vänga kvarn och Grovare Lamm & Handel med Marie!

Vilken Marie! Jo, Marie Arturén förstås! Efter att vi beskådat Uno Axelssons skulpturer i trä och guidats på Vänga kvarn väntar och längtar Marie efter att få servera oss hemlagad lunch och hemlagad underhållning. Torsdag 11 augusti beger vi oss iväg på denna roadtrip i Sjuhärad.

Språkkaféet

I och med maj månads utgång var planen att pausa Språkkaféet över sommaren då vi inte kommer ha kvällsöppet under juni-augusti. Men eftersom efterfrågan och behovet är stort kommer vi att köra språkkafé åtminstone 2 och 9 juni mellan 17-19. Som vanligt bjuder vi alla besökare på kaffe och bulle. Kristi Himmelfärdsdag 26 maj är det dock stängt.

Uffe Big Band 25 augusti med storbandsjazz på vår innergård.

Om någon har skrivet upp ett datum i slutet juni, stryk det! Ovanstående gäller från nu. Biljetter ordnar du enklast på https://kulturbiljetter.se där du söker på Hemgården. Då vår du även upp alla andra arrangemang vi har där.

I Hemgårdspodden denna vecka Helena Ishizaki (KD)!

Bertil har som vanligt med Marie i vår alldeles egna podd där du återigen får höra en kvinna som är politiker komma till tals, både om sig själv och sin politik https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Torsdag 26 maj blir det inga våfflor! Men vi är tillbaka med dem torsdag 2 juni igen mellan 11-14!

Då är det givetvis helt i sin ordning att äta dubbelt så många. En i min närhet brukar äta 3 stycken normalt, undrar om det blir 6 stycken 2 juni?

Ni borde läsa vår Verksamhetsberättelse för 2021!

Jag blir så imponerade över allt vi gör under ett år, även ett år präglat av en pandemi. Läs på https://www.hemgarden.nu/verksamhetsberattelse-2021/ och låt er imponeras ni också om ni inte redan är det.

Snart kommer det kycklingar!

Så kallades förra årets kull av ferieungdomar som var hos oss. Veckan som kommer ska de introduceras i Hemgårdsarbetet för att sedan köra igång på allvar 13 juni med arbete kopplat till vår servering i kaféet.

Har du inte läst förra sida? Gör det! Också!

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Var måndag 9 maj årets viktigaste kväll? Njaa…

Det kanske är att ta i, men var du där fick du veta vad vi gjorde 2021! var du inte där kan du läsa på https://www.hemgarden.nu/verksamhetsberattelser/ så kommer du ikapp. Vi gick med ca 66.000:- i förlust vilket inte är så konstigt med coviden över oss. Trots det har vi en mycket god ekonomi. Två trotjänare valdes in i styrelsen, Hilkka som är vår ideellt arbetande klippa i kafét och så fort det är något arrangemang är hon där och häller upp kaffe. Ingela som arbetat på vårt kontor, och troligen kan alla våra medlemmar vid namn, gick i pension i april. Nu fortsätter hon sitt Hemgårdsarbete i vår styrelse.

Att lyssna är det nya läsa… så lyssna 17 maj 18.00 i vårt kafé

Så därför kommer Hemgårdens skrivarcirkel ge dig möjlighet att lyssna på deras skrivna berättelser denna kväll. För att spetsa till det hela kommer DuoJa, dvs Jessica Djupbäck och Anders Gustafsson, förgylla kvällen med både sång och musik. Kostar det något? Ja, det du spenderar i vårt för kvällen öppna kafé som är fyllt med Hemgårdsbakat.

Bussen har snart gått till Karlstad, men en ny väntar på avgång…

Den avgår 11 augusti till Unos djur via Vänga kvarn till Grovare. Vem bor väl där? Marie Arturén som bara väntar och längtar efter att få servera oss hemlagad lunch och hemlagad underhållning, kan det bli en bättre dag? Tveksamt!

The band you know” lär du känna tisdag 12 juli på vår Innergård…

Om du inte känner bandet kanske du känner personerna som gör bandet? Boel Pettersson, sång, Jan Berg, gitarr, Börje Rydström, sologitarr, Claes Öhrn, basgitarr, Peter Wahlström, saxofon, Sune Strand, keyboard, Peder Persson, trummor. Tillsammans med dem får vi en härlig kväll med medhavd mat och dryck under bar himmel på vår innergård. Biljetter ordnar du enklast på https://kulturbiljetter.se där du söker på Hemgården. Då vår du även upp alla andra arrangemang vi har där.

I Hemgårdspodden denna vecka Maria Lindgren (SD)!

Bertil har som vanligt med Marie i vår alldeles egna podd där du återigen får höra en kvinna som är politiker komma till tals, både om sig själv och sin politik https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Torsdag 19 maj blir det både sol och våfflor igen mellan 11-14!

Denna vecka fick vi för första gången ställa in våffelgräddningen. Inte för att det arrangerades ett mindre bokbål i vår närhet utan på grund av personalbrist. Lika bra var nog det då våra förståndiga besökare i hög grad verkade stanna hemma. Men nu är både vi och vädret på gång igen!

Vad vore en fantastisk innergård utan en fantastisk Vårkonsert!

Ja, helt enkelt en innergård men i vårt fall möblerat och med möjlighet att få en god kopp bryggkaffe med Hemgårdsbakat fika till MEN nu kryddar vi till det med…

Vårkonsert måndag 23 maj 16.30 med kören Ladies voice, kom vet ja!

För det är väl så att att ju fler vi är tillsammans ju gladare vi bli. Det är vad jag hört i alla fall, så med er hjälp får vi se om det stämmer!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

9 maj 18.30 är det dags! Årets viktigaste kväll…

Ni som läste förra veckans Hemgårdsnytt vet att jag slitit mitt obefintliga hår för att få ihop en Verksamhetsberättelse till dess! Kom och se om jag lyckats, vi bjuder på kaffe och Hemgårdsbakade bullar från 18.00. Vi kommer även gå igenom bokslutet, presentera en budget för detta år och även en verksamhetsplan. Valberedningen är redo att presentera deras förslag på styrelse också. De tilltänkta är tillfrågade så du kan riskfritt komma utan risk att bli suppleant, mingla lite, fika lite och med spetsade öron lyssna.

Även om det är sent påtänkt kan du komma med…

Bussresan till Lars Lerins Sandgrund bär iväg från Anna Linds plats 17maj 0730   tillsammans med Bengt Göran Johansson. Maila info@hemgarden.nu så löser det sig om du skyndar dig!

Johanna Lillvik, Anders ”Enda barnet” och Blues Escape!

Det är nästan för bra för att vara sant, men de spelar på Hemgårdens innergård tisdag 21 juni, men jag lovar det är sant! Detta måste bara upplevas och som sig bör live i det lilla mycket mysiga formatet på vår innergård! Att räkna upp allt de står för får inte plats här så klicka in på https://kulturbiljetter.se/evenemang/5509/johanna-lillvik-anders-enda-barnet-blues-escape

Hur tog sig Anna Svalander (L) från Åby till Borås? Lyssnar du på Hemgårdspodden får du veta!

Bertil har som vanligt med Marie i vår alldeles egna podd där du återigen får höra en kvinna som är politiker komma till tals, både om sig själv och sin politik https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Klicka på…

https://www.youtube.com/channel/UCXCC4xbhYdGB9aGR7vZxUlg/videos

och vad hittar vi väl där? Jo, en drös videos från Hemgården! Jaja, det är väl inte Netflix kanske, men ganska kul ändå!

Hur var det nu? Blir det en uteplats mot Åsbogatan och Södra Torget?

Jodå, vi väntar bara på staketet så ingen ramlar och slår huvudet i gatan. Möbler är beställda och väntar på att köras ut när staketet är uppe, tack Borås stad för ert bidrag! Sedan ska vi sitta där i sommar och mysa och se hur vårt nya fina torg ställs i ordning.

Nu har Sommar-bridgen börjat!

Nu när våra bridge-grupper slutat så kan ni som vill fortsätta spela göra det och boka plats vecka till vecka. Måndagar och onsdagar med start 10.00 under maj, juni och augusti, förbokning sker på 0721-878907 till Kerstin och Jan-Åke. Under juli tar de i alla fall ledigt. Jag misstänker de tänker spela bridge då!

Vill du vara med och utveckla vårt Språk-kafé?

Vi möts i vårt kafé tisdag 10 maj 15.00. Vårt språk-kafé träffas annars på torsdagar 17-19 för att på ett lättsamt sätt praktisera svenska och är mycket välbesökt. Fler med svenska som modersmål behövs alltid men vi behöver även utveckla formerna för det, så kom och dela med dig av just dina tankar om det.

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Birgittas berättarcafé tisdag 3 maj 14.00!

Birgitta Fernström, en verklig kulturprofil, presenterar återigen ett berättarcafé som verkligen blev uppskattat förra gången det gavs. Då med en inbjuden författare som satte igång oss. Ett flertal av er, våra besökare, delgav sedan era egna berättelser. Denna gång är temat ”Vår barn- och ungdomstid”. Jag misstänker att Birgitta kommer berätta något från sin egen ungdom, sedan får även du möjlighet att berätta din egen historia. Se det inte som ett tvång, vill du hellre luta dig tillbaka och lyssna så gör du givetvis det, kanske med en kopp och något Hemgårdsbakat? Någon måste lyssna också, en berättare utan lyssnare skulle te sig lite märklig, eller hur?

Du kan fortsatt handla vårt Hemgårdshantverk, men….

vi kommer från nu och över sommaren sköta det via vårt kafé. Där finns ett skåp med utvalda hantverk, fler finner du i skyltfönstret mot det som numera är ett före detta busstorg. Ser du något du vill köpa i skyltfönstret bjuder vi på en kopp kaffe medan vi hämtar det, bra va? Vi kommer under sommaren inreda ett inre rum i Hemgårdsboden med second-hand, eller ska vi kanske kalla det vintage? Där kan det dyka upp guldkorn från vår teatergarderob tex!

Fejkmaten – vad är ultraprocessad mat? Ann Fernholm vet!

10 maj 19.00 för en kostnad av 20 sek kommer även du veta vad det är.  Via https://borasstadsteater.eventim-biljetter.se/webshop/webticket/eventlist köper du biljetter. Föreläsningen sker i vårt kafé men det är Borås Stadsteater som är arrangör därför säljs biljetter den vägen. Du kan även gå till deras biljettkassa vardagar 9-19, helg 11-16 och köpa biljetter. Är det krångligt? Då kommer du ändå in med en tjuga i handen eller så swishar du på plats.

Hemgården har årsmöte 9 maj 18.30, jag sliter mitt hår!

Förstår ni hur svårt det är? Med mitt korta hår? Som jag sliter för att få ihop en Verksamhetsberättelse till dess! Kom och se om jag lyckats, vi bjuder på kaffe och Hemgårdsbakade bullar från 18.00.

Lyssna på ”J.T & The Soggy Bees” på vår innergård!

Ni blir bjudna på en mix av blues och bluesrock, folkrock, ballader, pop m.m. Av
Jörgen Larsson ( J.T.), sång, gitarr och piano, Hanna Maurin Söderholm, bas, Tobias Ruhtenberg, gitarr, Christer Theandersson, trummor. Fixa biljetter på : https://www.hemgarden.nu/ Vet du vad? Du kan ta med dig egen tallrik och glas och fylla det med vad du vill! Det blir med andra ord picknick, men utan krav på filt då vi håller med bord och stolar så du slipper sitta på våra kullriga stenar, men det får du göra om du vill! 15 juni är det och 150:- är priset för medlemmar i Hemgården, annars 200:-

Vem är Sofia Bryngelsson? Är hon från Masthugget eller Hönö? Lyssna på Hemgårdspodden! Åklagare och (V) är hon i alla fall.

Bertil har som vanligt med Marie, Monica administerar så Tina hoppar in istället. På vår alldeles egna podd får du återigen höra en kvinna som är politiker komma till tals. https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Vi åker till Karlstad och Lars Lerin 17maj, fåtal platser kvar.

0730 bär det iväg från Anna Linds plats, följ med, än finns det platser kvar. Maila info@hemgarden.nu så löser det sig om du skyndar dig!

Busstorget byggs om, hur påverkar det Hemgården?

Givetvis blir det störningar för oss och krångligare att komma till oss men när du letat dig in har vi ett underbart kafé och en innergård som är unik. Besöker du oss där får du lugn, gemenskap och Hemgårdsbakat

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu brådskar det att anmäla sig till Lars Lerin-resan 17 maj!

Senast tisdag 26 april behöver vi ha din anmälan, så tveka inte nu! Det blir inte bara guidning på Lars Lerins konsthall Sandgrund, det blir förmiddagskaffe och gemensam lunch. Ni alla som varit med tidigare på en bussresa med Hemgården vet att det ger en speciell gemenskap när man upplever något tillsamman. Vi tar givetvis med oss hela sjuhärads konstkännare Bengt-Göran Johansson också. Anmäl dig på info@hemgarden.nu eller 033-416044 se mer om resan på www.hemgarden.nu

Hemgårdens årsmöte 9 maj 18.30, kom vet jag!

Vi bjuder på kaffe och Hemgårdsbakade bullar från 18.00. Är du rädd för att bli invald kan du vara lugn! Valberedningen är inför mötet redan klara över sina förslag. Vill du engagera dig? Ja, hör av dig till mig så ska jag lägga ett ord för dig till valberedningen. Men bara genom att komma är du viktig då våra medlemmar är det vi arbetar för. Du får veta årets resultat ekonomiskt men framförallt vad vi uträttat. Du får också veta planen framåt. Du ger även tummen upp eller ner för detta.

”The band you know”, ”Blues Escape feat. Johanna Lillvik”, ”Soggi Bees” och ”Uffe Big Band”!!! Nu händer det grejer!

Vad har dessa gemensamt? Fyra band fyra olika stilar men spelglädjen gemensam och de spelar på vår innergård i sommar. Mitt i veckan på tisdagar eller onsdagar. Det här blir kul! Läs mer och boka biljetter på kulturbiljetter via www.hemgarden.nu eller på 033-416044

Valåret i Hemgårdspodden fortsätter med Kerstin Hermansson (C)

Bertil, Marie och Monica framhärdar med att enbart träffa våra partiers kvinnliga företrädare inför årets val. På vår alldeles egna podd får du träffa en ny varje vecka. Nu är det Kerstin Hermansson (C) tur att komma till tals. https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Busstorget är stängt men vår innergård är öppen!

Genom den kommer du in till vårt kafé där du handlar Hemgårdsbakat fika för att sedan placera dig på vår innergård, i sol eller skugga! Skulle det mot förmodan regna eller kyla finns det platser inomhus också, från några kan du beskåda hur vårt nya Södra torg växer fram.

Är du inte medlem? Det går att ordna…

Enklast via https://www.hemgarden.nu/medlemskap/ men även genom att kontakta kontoret. Kostar det något? Jo, 200:- per kalender år ligger det på. Som Boråsare frågar man givetvis: Vad ska jag betala? Det är faktiskt inget tillägg utan samma pris även för Boråsare.

Varför ska jag offra 200:- och bli medlem?

Ja inte ska du göra det för att få rabatt på en del av våra arrangemang, men det kommer du få! Du ska göra det för att du tycker att vi alldeles underbara som ger liv och håller ett av Borås äldsta hus öppet för er alla. Bara en så sak! Dessutom kommer du få ett medlemskort och min oreserverade respekt!

Kontoret är bemannat tisdag och torsdag 10-12!

Då når du oss även säkrast på telefon. Passar inte tiderna dig mailar du oss på info@hemgarden.nu eller lämnar ett meddelande på telefonsvararen så kontaktar vi dig så fort vi bara kan.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Berättarkaféet var en succé!

Då vi gästades av Maria Bouroncle som nyligen givit ut boken ”Med en lapp om halsen” om ett finskt krigsbarn. Inte nog med det, den som ville kunde även delge sin egen historia och det gjordes. Birgitta Fernström höll ihop det på ett förnämligt sätt. Nästa berättarkafé äger rum 3 maj 14.00, kom, lyssna och berätta din egen historia om du vill, det blir spännande det här!

”The band you know” vilka är de?

Det får du se på vår innergård tisdag 12 juli 19.00, biljetter släpps inom kort. Temat är ”SommarRock” och Boel Pettersson står för sången ackompanjerad av Börje Rydström, Jan Berg, Claes Öhrn, Peter Wahlström, Sune Strand och Peder Persson, tidigare ordförande för Hemgården under många år. Nu pratar vi Creedence, Bruce, Clapton, Jerry Williams etc. Blir en bra kväll det här, du kan även ta med egen mat och dryck om du vill! Biljetter släpps inom kort!

Valåret i Hemgårdspodden fortsätter med Anette Carlsson (M)

Det här med att bjuda in  ”lokala kvinnliga företrädare” väckte viss  uppmärksamhet i ett visst facebook-flöde. ”Patetiskt” tyckte en man, ”bra initiativ” tyckte en annan man. Vad tycker du? In och lyssna att börja med. Vi fortsätter varje fredag med ett trivsamt samtal med en lokal kvinnlig politiker. Klicka på länken här så kommer du till denna veckas samt och tidigare poddar. https://play.acast.com/s/hemgardspodden

Cissi våfflar IGEN på torsdag 11-14!

Ja, visst blev skärtorsdagen trist och tråkig utan våfflor men nu är vi på gång igen och ni är säkert extra sugna. Alla borden på innergården är framme också så nu kan du välja mellan ute- och inneplats

Är du medlem? Bra då kan du ut och resa tillsammans med oss!

Sandgrund med Lars Lerinutställning går 17 maj med konstkännaren       Bengt-Göran Johansson som ciceron. Hög tid att boka nu!

Sjuhäradsresan med besök hos Unos djur, Vänga kvarn och som avslutning lunch med lite underhållning i Grovare av Marie Arturén! Den sker 11 augusti

Jag vill bli medlem! Hur gör jag?

Enklast via https://www.hemgarden.nu/medlemskap/ men även genom att kontakta kontoret. Kostar det något? Jo, 200:- per kalender år ligger det på. Som Boråsare frågar man givetvis: Vad ska jag betala? Det är faktiskt inget tillägg utan samma pris även för Boråsare.

Kontoret är bemannat tisdag och torsdag 10-12!

Då når du oss även säkrast på telefon. Passar inte tiderna dig mailar du oss på info@hemgarden.nu eller lämnar ett meddelande på telefonsvararen så kontaktar vi dig så fort vi bara kan.

Det kan finnas platser kvar till Quizkväll 22 april 18.30!

Maila på info@hemgarden.nu så får du enklast besked. Tina och Peder är taggade för denna frågesport i Musikens tecken så det blir något alldeles extra du inte ska missa. Du kan tävla enskilt eller i lag om max 4 personer så samla ihop några och utmana varandra.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Missa inte Birgittas Berättarkafé 12 april 14.00!

Då gästas hon av Maria Bouroncle som nyligen givit ut boken ”Med en lapp om halsen” om ett finskt krigsbarn. Vi tar ingen entré så att du kan lägga slantarna på lite go´ fika istället, bra va!

Sjuhäradsresan med Unos Djur och Marie Arturén är bestämd!

Den går iväg 08.30 torsdag 11 augusti, så dags att boka in denna nu!

Vill ni höra Blues Escape feat. Johanna Lillvik?

Det vill i alla fall jag! Därför är de inbokade att spela på vår innergård tisdag 21 juni 19.00, biljetter släpps inom kort. Fler spelningar presenteras nästa vecka.

Nu sparkar valåret igång i Hemgårdspodden med Ylva Lengberg (S)

Där får du veta vad som fick socialdemokraternas ”arga mamma” att ge sig in i politiken. Vi fortsätter sedan med samtliga partiers lokala kvinnliga företrädare varje vecka i ett trivsamt samtal, ingen hårdgrillning alltså utan lite mer lära känna människan. Varje fredag släpps ett nytt avsnitt från och med 8 april i denna serie.

Cissi våfflar INTE på Skärtorsdagen! Vi stänger redan 12.00 den dagen

Ja, visst är det tråkigt men ut och leta ägg eller en påskhare istället någonstans. Men inte hos oss, vi öppnar igen tisdag 19 april efter lite påskledigt.

Missade du Hantverkslördagen?

I Hemgårdsboden hittar du både mjukt och hårt hantverk på torsdagar 10-15. Men inte skärtorsdagen, då är det stängt. Nu även påskpynt, allt äkta Hemgårdshantverk. Du kan även köpa handmålade kort i kaféet för 40:-/styck som swishas oavkortat till UNHCR

Hemgården är Borås vardagsrum!

Hit kommer man, slår sig ner och känner sig som hemma med Hemgårdsbakat alla vardagar i veckan, alltså är vi ett var dags rum!

Kontoret är bemannat tisdag och torsdag 10-12!

Då når du oss även säkrast på telefon. Passar inte tiderna dig mailar du oss på info@hemgarden.nu eller lämnar ett meddelande på telefonsvararen så kontaktar vi dig så fort vi bara kan.

Bli medlem! Vaffödådå?

Ja, varför inte? Bara med din medlemsavgift, som är 200:-, bidrar du till vår förenings fortlevnad rent ekonomiskt. Vi är inte vinstdrivande utan upplevelsedrivande men pengar behövs till det. Som medlem ingår du i ett sammanhang, du blir en Hemgårdare! Bara en sån sak! Sedan får du nästan alltid en förmån när vi har arrangemang, kanske lite billigare avgift eller något annat. Bli medlem så får du se. Vem vet du kanske vill hoppa in och hjälpa till i verksamheten också? En möjlighet, inget krav.

Till sist! Anmäl dig till Quizkväll!

22 april 18.30 är det frågesport i Musikens tecken med Tina och Peder. Du kan tävla i lag om max 4 personer så samla några och utmana varandra!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste Medlem,

Det har blivit FEL!

Första datumet för Birgittas Berättarkafé är inte 26 april som jag tidigare angett utan redan:

12 april 14.00 Birgittas Berättarkafé med Maria Bouroncle

Skönt att slippa vänta så länge på något gott, eller hur?

8010:- till Radiohjälpens Ukraina-insamling!

Så mycket fikades den nämligen för under Hemgårdens Hantverkslördag 2 april. Vår Julmarknad och Vårmarknad, som nu förändrats till en Hantverkslördag då vi även bjuder in andra hantverkare att hyra bord hos oss, är mycket viktiga arrangemang både ekonomiskt men framförallt att vi gemensamt i föreningen samlar våra krafter. I år valde vi att i solidaritet med Ukrainas befolkning skänka alla intäkter från vårt kafé till dem och det fikades ordentligt!

Ni som inte fikade i lördags, köp handmålade kort i kaféet!

De är handmålade av en av våra målargrupper, kostar 40:- styck och hela beloppet skänker de till Ukraina

Vilka är vinnare i reselotterierna! När sker resorna?

Susanne Edman vann resan till Karlstad och Per Håkansson resan i Sjuhärad med Unos djur och besök i Vänga Kvarn och hos Marie Arturén

Sandgrund med Lars Lerin-utställning går av stapeln 17 maj med konstkännaren Bengt-Göran Johansson som ciceron. Boka nu om du inte redan gjort det.

Sjuhäradsresan med besök hos Unos djur, Vänga kvarn och som avslutning lunch med lite underhållning i Grovare, och vem bor väl inte där om inte Marie Arturén! Hmm undrar vem som ska underhålla? Den kommer att ske i augusti, jag återkommer om datum inom kort, 11 augusti kan vara en lågoddsare!

 

Musik i sommar?

Vi har en vision att kunna erbjuda musikarrangemang på vår innergård i sommar. Dels kvällstid då vi kommer att ta en entré, men även dagtid. Det förutsätter att ni våra besökare är med och fikar hos oss.

Veckans Podd, med vem?

Jan Hjalmarsson, som just nu firar 40-årsjubileum hos vår granne Saga-teatern, är veckans gäst hos Tina, Marie och Bertil så in och lyssna!

Cissi våfflar vidare på torsdagar 11-14

Missade du Hantverkslördagen?

I Hemgårdsboden hittar du både mjukt och hårt hantverk på torsdagar 10-15. Nu även påskpynt, allt äkta Hemgårdshantverk

Anmäla dig till Quizkväll!

22 april 18.30 äger det rum i Musikens tecken med Tina och Peder. Du kan tävla i lag om max 4 personer så samla några och utmana varandra!

Hemgården är Borås vardagsrum!

Hit kommer man, slår sig ner och känner sig som hemma med Hemgårdsbakat alla vardagar i veckan, alltså är vi ett var dags rum!

Kontoret är bemannat tisdag och torsdag 10-12!

Då når du oss även säkrast på telefon. Passar inte tiderna dig mailar du oss på info@hemgarden.nu eller lämnar ett meddelande på telefonsvararen så kontaktar vi dig så fort vi bara kan.

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155


Bäste läsare,

Det var länge sedan vi hördes!

Det var det verkligen, inte ett Hemgårdsnytt sedan 12/12-2021! Innan dess var det ett varje vecka i 77 veckor i följd.

Så varför just nu?

Jo, jag tyckte det var dags, åtminstone för en stund, att Hemgårdsnytt lämnar sitt ide. Dessutom finns det en del att berätta om

Något att berätta? Verkligen? Som vad då? Berätta! NU!

Nu tar vi det bara lite lugnt här, en sak i taget och i min takt.

Kom igen, ska det vara ett Medlemsmöte? 24 mars 18.30 kanske? Där vi ska få kaffe och bulle, lyssna på kör och se en film?

Det stämmer! Bra uträknat, men det krävs att du anmäler dig på info@hemgarden.nu eller på 033-416044 först och först till kvarn.

Berätta mer! Ska det bli några arrangemang i vår?

Nu tar vi det i min takt! Det betyder att du får veta det på Medlemsmötet.

Kom igen! Ska det bli några resor då?

Som sagt, vi tar det i min takt alltså på Medlemsmötet 24 mars. Den som inte kommer då får hålla utkik efter nästa Medlemsnytt!

Du är bara hopplös! Jag anmäler mig väl då…

Det gör du rätt i! Vi syns 24 mars!

Verksamhetsledare Hemgården Janne NolinJanne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

16 december köper du Hemgårdstillverkat juligt i Hemgårdsboden

Torsdag 16 december mellan 10-15 i Sven Sméns tidigare lokal med ingång från busstorget kan du inhandla Hemgårdstomtar och annat hantverk till dig själv eller som julklapp. Sista chansen inför jul, missa inte detta!

Kaféet är öppet julveckan mellandagarna 10-13! Kom fika och trivs!

Vi har förstått att vårt mysiga kafé verkligen blivit en uppskattad mötesplats, därför kommer vi hålla det öppet vardagarna 20 dec till 4 jan mellan 10-13.

77:de Hemgårdsnytt i svit! Nu går det i ide!

Men kommer det tillbaka? Det kan jag inte svara på nu men det känns som det gjort sitt och det är dags för något nytt och i ett annat format. Som alltid får framtiden visa det.

Gemensam jul i Allégården 24-25 december 10.00-22.00

SSU står för arrangemanget, vi för lokalerna! Sitt inte ensam, kom in i värme och gemenskap med andra

V50 har vi kaféet öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00), fredag stängt för personalaktivitet.

V51-52 är kaféet öppet måndag-torsdag 10-13

V01 är kaféet öppet måndag-tisdag 10-13. Vi öppnar igen 10 januari!

God jul, gott slut, gott nytt och på återseende!

Janne Nolin,Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Hemgårdsboden är fylld med Hemgårdstillverkat juligt

Torsdagarna 9 och 16 december 10-15 i Sven Sméns tidigare lokal med ingång från busstorget. En Hemgårdstomte bör finnas i varje hem, själv har jag fyra!

Kaféet är fortsatt öppet!

Så kom och gotta er med vårt Hemgårdsbakade, läs en bok från vår bokhylla och ta med den hem om du vill. Du kan även lämna in en utläst, eller oläst.

Och vi planerar för medlemsmöte 20 januari

Vad som sker där får ni se när ni kommer, så ”save the date” som man säger.

Hemgårdens Picknick-revy är bästa julklappen!

Köp dem via kulturbiljetter.se. eller på vårt kontor. Ges fredagar-lördagar i februari. Ge dig själv en också, eller två så du kan ta med någon!

Glöm inte Julstöket! Premiär 7 december i picknick-format.

Tillsammans med Frederik Nilsson och Maria Havrell får vi värme, gemenskap och en artistisk upplevelse som alternativ till storvulna glittriga julshower som turnerar just nu. Närodlat också då det är en ren Boråsensemble! Boka! NU!

Nu är podden igång igen!

Hittas där poddar finns och givetvis på hemgarden.nu Där får ni höra Marie, Monica och Bertils bild av vår verksamhet och oftast en gäst också, så hör upp!

Vi har öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00) och till 15.00 fredag från nu och tills nya tider kommer.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Julen har startat! Jul på Hemgården är avklarad!

Det är sedan gammalt att julen startar med Hemgårdens Julmarknad. Nu blev det ingen traditionell julmarknad med massor av tombolor utan en mer avskalad där vi lyfte fram vårt nya kafé med vårt hembakade fika. Vårt egentillverkade hantverk fick också ett helt eget rum där det kom väl till rätta och fick stor uppskattning. Mamma Mu med vuxna rutinerade skådespelare mixat med unga, men även de rutinerade, blev mycket uppskattad. Det kom synpunkter om att Tomtefar, som ledde arbetet i Tomteverkstan, inte hade tillräckligt stor mage vilket han kommer framföra till Tomtemor därhemma! MEN visst var det de som önskade fler tombolor. De som med bestämda steg stegade fram till hörnet där Chokladhjulet brukar finnas blev besvikna. Grymt! Detta är något för oss att ta till oss och fundera över hur vi gör till nästa år när förhoppningsvis pandemin är ett minne blott. Totalt sett vill jag säga att årets Jul på Hemgården överträffade i alla fall mina förväntningar och resan mot julen därmed är startad!

Hemgårdens Picknick-revy är årets julklapp i Borås!

Vi släppte biljetterna i helgen på Hemgården, och nu kan du även köpa dem på kulturbiljetter.se. Du kan även köpa dem som presentkort på Hemgården.

Glöm inte Julstöket! Premiär 7 december i picknick-format.

Tillsammans med Frederik Nilsson och Maria Havrell får vi värme, gemenskap och en artistisk upplevelse som alternativ till storvulna glittriga julshower som turnerar just nu. Närodlat också då det är en ren Boråsensemble! Boka! NU!

Vi har öppet till 17.00 måndag-onsdag, till 18.00 torsdag (språkkafé till 19.00) och till 15.00 fredag från nu och tills vidare.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu blir det Jul på Hemgården 26-28 november!

Det blir mer kafé, färre tombolor men som vanligt Hemgårdshantverk till försäljning. Givetvis teater för barnen både lördag och söndag. En ny sorts fiskdamm som är obeskrivbar men en tomte ska finnas och kanske nissar också som sköter den. Hur det blir får ni veta om ni kommer hit, förslagsvis med era barn. Är de fullvuxna ta med deras barn eller barnbarn, alla är välkomna som är symptomfria!

Mamma Mu och Kråkan firar jul på Hemgården redan 1:a advent!

Jag flyttade till Borås -82 och arbetade som resande säljare en tid. Då var jag noga med att sitta i bilen 07.15, då sände SR barnradio med Mamma Mu och Kråkan, jag bara älskade det! Nu kommer de till Hemgården, så lycklig jag är! Åtta föreställningar blir det 27-28 november, biljetter köps på Julmarknaden.

Håll öronen öppna! Snart kommer Hemgårdspodden tillbaka!

För snart ett år sedan kom den första Hemgårdspodden som sedan följdes av 24 till. 21 maj sändes den senaste. MEN nu startar det igång igen under ledning av Bertil Ekelin. Den kommer kännas ny, den kommer kännas fräsch, du kommer känna igen dig men ändå inte. Håll ögon och öron öppna, på vår hemsida, Spotify och där poddar finns ska den dyka upp innan Julmarknaden.

Blir Hemgårdens Picknick-revy årets julklapp i Borås?

Den första versionen gavs i början av september och mottagandet var översvallande. Därför har Tina Rehn Wikström gjort den dubbelt så lång och därmed blir den givetvis dubbelt så bra. Den ges under fredagar och lördagar i februari. Biljettsläpp sker påpassligt under vår Julmarknad, smart va?!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Minikonsert med ”Ladys Voice” 15 november 16.30 i Allégården

Katarina Dahlberg leder denna Hemgårdskör så kom och lyssna på dem. Vi tar en tjuga i entré och ni kan passa på att ta en fika före eller efter i vårt kafé fyllt med Hemgårdsbakat, både matiga mackor och pajer men även sötare saker.

Butiker stängs i centrum men Hemgården öppnar en ny! Hemgårdsboden är öppet än så länge på torsdagar 10-15. Där visar och säljer Flitiga vänner sina produkter i Svens Smens gamla lokal. De finns givetvis med under vår julmarknad som börjar på fredag 26 november då med juliga alster. Kan det finnas en liten Hemgårdstomte kanske där?! Sådan ska finnas i alla hem, jag har en stor hemma hos mig och självklart några små! Apropå tomtar ska det finnas en levande på julmarknaden, en stor en med skägg och tjock mage!

73 Hemgårdsnytt i följd sedan vecka 27 2020, behövs det egentligen?

Jag började med dessa Hemgårdsnytt då jag inte såg det som möjligt att göra Hemgårdsbladet som kom ut på papper 3 gånger per år. Pandemin gjorde att framförhållningen med våra aktiviteter var väldigt kort. Samtidigt ville jag hålla kontakten med er medlemmar. För mig har det blivit en vana att lägga en stund lördag eftermiddag på det, men fyller det någon funktion egentligen, är ni några som läser? Tveksamt, så troligen läggar jag ner det vid årsskiftet.

Det blir några tisdagar på Hemgården till våren!

Det är det väl varje vecka tänker ni och så rätt ni har! Men nu kommer det stora grå Kulturhuset att flytta ut ett par av sina ”Tisdagar på Kulturhuset” till oss, det lilla mysiga, varma och hemtrevliga Gula Kulturhuset vid Södra torget, låter väl bra? För mig låter det fullständigt självklart! Det är här det händer!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Snart blir det Julmarknad! 3 dagar, fredag 26-söndag 28!

Det blir ett nygammalt koncept med fokus på kaféet, hantverk, barnteater med ”Mamma Mu och Kråkans Jul”, en kör förstås, konstutställning och våra dur-spelare Pettersson och Berger. En förvirrad tomte också verkar det som, så kom fika och trivs!

Sedan blir det Julstök med Maria och Frederik!

Ni som varit med ett tag känner till konceptet. Men ändå inte för i år tar ni med er egen mat och dryck! Bättre kan det inte vara, alla får vad de vill! Premiär 7 december sedan fortsätter de till 12 december. KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter dygnet runt eller maila info@hemgarden.nu. Givetvis kan du köpa biljetter på vårt kontor, eller på tele 033-416044 men öppettiderna är begränsade.

Lyssna på ”Ladys Voice” 15 november i Allégården

Katarina Dahlberg leder denna Hemgårdskör så kom och lyssna på dem. Vi tar en tjuga i entré och ni kan passa på att ta en fika före eller efter. Se hemgarden.se för mer info. Ni fikar väl i vårt kafé fyllt med Hemgårdsbakat?

På gamla tavlor finns det ett staket runt Hemgården…

Det vill vi ha tillbaka! Vi jobbar på det och det verkar som det kommer att bli så också. Till våren kan vi kanske sitta ute både på innergården och på grönytorna mot Åsbogatan, värsta spanläget!

Missa inte hantverket i Hemgårdsboden på torsdagar 10-15

Då visar och säljer Flitiga vänner sina produkter i Svens Sme´ns gamla lokal. De finns även att beskåda i vårt kafé all annan tid.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Torsdag 4 nov öppnar ”Hemgårdsboden” i Sven Sméns fd lokal!

När Sven bestämde sig för att trappa ner och flytta hem sitt silversmide sa vi givetvis ”den lokalen ska vi ha!” Nu har vår hantverksgrupp Flitiga vänner fyllt den med änglar, dukar, prydnadskuddar, baby-täcken och annat stickat och virkat som värmer nu när vi trätt in i vintertiden. Sortimentet kommer variera under året så månatligt besök anbefalles. Öppet torsdagar 10-15 och då bemannat av gruppen. Övrig tid kan kaféet i vissa fall hjälpa till. Välkomna!

Vilken lyx att äta kantarell-paj till lunch!

Det gjorde jag häromdagen i vårt kafé, det finns givetvis inte alltid men fråga om du kommer förbi, det kan även finnas pajer med kyckling, lax, till och med vegetariska. Som alltid finns det mycket annat Hemgårdsbakat också.

Pst, har du hört talas om ”Kors och tvärs i Vallagården”?

Nu är det bara 3 föreställningar kvar av denna lättsamma komedi regisserad av Monica Larsson, söndag 7 nov, fredag och lördag 12-13 nov KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu alternativt ring 033-416044 och unna er några goda skratt

Vi stänger 12.00 fredag 5 nov sedan släpps spökena loss…

Både fredag och lördag 5 och 6 november 19-23 ska ni hålla er borta från Hemgården då är det fullt med spöken lösa. Är du dumdristig och har en tjuga över, kom till Allégården så ska vi ta er runt i vårt hus på spök-jakt tillsammans med Kulturföreningen Tåget som ser till att ni kommer oskadda ut igen.

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Hälften kvar av ”Kors och tvärs i Vallagården”, missa inte att se den!

KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu alternativt ring 033-416044 och unna er några goda skratt under denna lättsamma komedi regisserad av Monica Larsson! Den ges helger fram till 13 nov.

Det doftade lussekatter häromdagen!

Fyra goa och glada damer lade en dag för att baka och göra alla er andra goa och glada under vår julmarknad 26-27 november. Notera detta i kalendern!

Snart släpper vi lös spöken…

Har man ett trähus från 1830 så har man självklart även spöken! Vi håller dem lugna 363 dagar om året, de andra två släpper vi lös dem. Utom förra året så i år kommer de vara vildare än vanligt! 5 och 6 november 19-23 ska ni hålla er borta från Hemgården för då sker det. Är du dumdristig och har en tjuga över, kom till Allégården så ska vi ta er runt i vårt hus, skydda er och visa er spöken.

Snart så öppnar vi Hemgårdsboden!

Som vi fyller med äkta Hemgårds-hantverk, mer info om en vecka men jag gissar det kommer finnas ett stort utbud med jultema!

Bärpajer, lunchpajer, bullar, hårda och mjuka kakor, matiga mackor…

Det finns något för alla och för alla stunder på dagen från att vi öppnar dörrarna 10.00 tills vi stänger 18.00 (fredag stänger vi 15.00), tillgängligt för alla via ingången på gården med ramp. Välkomna!

Välkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Rolig och gripande” ”Mycket värd att se” ”Den bästa hittills”

Det är några av kommentarerna efter premiären av ”Kors och tvärs i Vallagården” KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så kan ni avgöra själva. Spelas helger till 13 nov Monica Larsson och hennes ensemble längtar efter att se er! Hilkka med kollegor vid kaffeserveringen i pausen likaså.

Berättarkafé med åtta historier och Björn Riise!

Tisdag 19 oktober 18.00 kör vi. Förra året blev jag helt knockad av modet och historierna som Yvonnes kursdeltagare levererade. Cirka 4 min långa är de, däremellan spelar Björn Riise upp. En skön mix!

Det har kommit förslag på resor…

Men jag vill gärna ha fler! Annars kanske jag sätter ihop en alldeles egen resa och agerar guide! Vad tror ni om det, flip eller flop? Kanske flip-flop. Använd förslagslådan i kaféet eller mailen nedan.

Såg ni Picknik-revyn i september? Gillade ni den då?

I så fall har ni något ännu bättre att se framemot! Såg ni den inte så missa inte denna uppsättning! Den kommer i en ”extended version”, visst låter det häftigt? Häftigt lovar Tina Rehn Wikström det ska bli, längre och ännu roligare. Biljettsläpp vid vår julmarknad 26-28 nov. Kan detta bli årets julklapp?

Nu finns det böcker igen i kaféet!

Tack för tipset, det fanns förr på övre plan men glömdes bort vid flytten av kaféet förra året till nedre plan.

Väkommen hem till Hemgården!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin,

verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Äntligen premiär och vi får skratta tillsammans igen!

Det är något vi längtat så efter, eller hur? Premiären av ”Kors och tvärs i Vallagårdern” lö 16/10 är fullbokad, men platser finns fortfarande sö 17/10, så KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi”.

Ska vi ut och resa tillsammans? Jaså, det vill ni! Men vart?

Det är ett par år sedan vi gjorde en bussresa tillsammans så till våren kan det vara dags igen! Har ni något förslag? En konstresa till Louisiana kanske? Dit kan man åka varje år, men jag tar gärna emot andra förslag, maila mig enligt nedan.

Det blir Julmarknad i år igen, inte som förr men med ”Mamma Mu”!

Förra året blev det ett corona-säkrat ”Adventskaffe” med förbokning. I år planerar vi för teatern ”Mamma Mu” regisserad av Susanne Barrstrand samt hantverkstombola och försäljning som Flitiga vänner-gruppen anordnar. En kör ska vi också ha och fika förstås, massor av fika, med Lussebullar och andra bullar. Som vanligt blir det vid första advent, fr-sö 26-28 nov, mer info kommer.

Efter Julmarknad blir det Julstök!

Maria Havrell och Frederik Nilsson bjuder in till uppladdning inför jul genom att själva stöka omkring medans vi kopplar av, äter och dricker vad vill! Vi kallar det picknick-teater för på picknick tar man med vad man vill. KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter Kan det vara så att kocken Göran kommer att erbjuda en dagens godsak till kaffet i pausen? Till ett Boråsanpassat pris givetvis!

Vi möts i kaféet!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Vi byggde gemenskap i lördags! Med föreningar och nya vänner!

När man samverkar, som vi på Hemgården älskar att göra, händer något. Människor möts som inte annars skulle mötas och något sker, samtal som leder till något som vi inte vad det är, I like it! Lördagens arrangemang tillsammans med Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen var mycket lyckat men framförallt kommer det leda till ännu mer samverkan.

Nu är det officiellt, ”Julstök” är tillbaka! Som picknick-teater!

Det kommer bli så bra! När Maria och Frederik stökar omkring när vi ska koppla av inför julen så gör vi det! Med vad vi vill! Äter man inte kött så blir det sushi eller musselpizza! Jag tror, men det är bara vad jag tror, att kocken Göran kommer servera en dagens godsak till kaffet i pausen till ett Boråsanpassat pris.

Ses vi entrén 16 oktober på premiären av ”Kors och tvärs”?

Något av de roligaste jag vet är att stå insläppet vid något av våra arrangemang! 16 oktober är det premiär av ”Kors och tvärs i Vallagården” och då står jag givetvis där, kollar biljetter, låtsas jag har koll på läget! KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” att småle och skratta åt, och det vill vi väl nu?

Vi har plockat undan våffeljärnen! Nu blir det paj på torsdagar!

Jag vet, man kan äta våfflor året om! Men inte på Hemgården! Det känns fint att avsluta något ibland för att längta till när det kommer tillbaka. 25 mars är det alltid Vårfrudagen. 2022 är det en fredag så vi förfirar med våfflor redan torsdag 24 mars. Till dess fikar vi med pajer etc. Må-To 10-18 och fr 10-15.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Vi möts i kaféet!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Medlemsmöte, Völsungasagan, Körfestival, Uffe Big Band = Eufori!

En sån underbar vecka det varit, jag är euforisk! Att få träffa våra medlemmar på fredagen och kunna ge dem ”Völsungasagan” för att sedan på lördagen vara en del av Borås körfestival med ”Vida världen-kören” och ”Gaudium” på vår innergård som sedan avlöstes av ”Uffe Big Band” där publiken och bandet lyste ikapp av lycka att få lyssna och spela, det är underbart att arbeta en lördag!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dessa samhällsnyttiga föreningar där vi ställer upp med lokaler och de samlar in pengar för världens barn, informerar om hur vi kan hushålla med våra resurser samt arrangerar en klädbytardag. Kaféet är öppet med Hemgårdsbakat fika från tio-tiden till tidig eftermiddag.

16 biljetter kvar till premiären av ”Kors och tvärs i Vallagården”!

16 oktober äger den rum i picknick-form som innebär att du kan ta med egen mat och dryck som intas före och under föreställningen KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” och småle och skratta vill vi väl nu?

Spökar det på Hemgården? Ja, alldeles speciellt 5 och 6 november!

Vi är bara så bra! Alldeles speciellt med att samverka med andra och det gör med Kulturföreningen Tåget som dessa datum. Vi står för lokalerna och de för innehållet så kom och bli förhäxad eller trollbunden eller bara jätterädd! Mer om detta kommer!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musiklördag 25 september med både körer och storband!

På förmiddagen uppträder 3 olika körer från 10.30 till ca 12 under ledning av Lotta Trell, kaféet är öppet från 10.0 med som alltid Hemgårdsbakat!

15.00 spelar Uffe Big Band upp, då tar vi en entré på 100:-/person. För att säkra din plats KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller ring 033-416044

Premiären på ”Kors och tvärs i Vallagården” 16 oktober lyser gult!

Gult betyder ”varning” att mycket är bokat så skynda att boka innan det tar slut. Premiären på denna lättsamma komedi, liksom övriga lördagar, sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill och sitter vid 4-mannabord KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu du kan även ringa oss på 033-416044.

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Det finns ett fåtal platser så boka på info@hemgarden.nu eller 033-416044 Först informerar vi lite om det vi planerar ska ske framöver, sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Rydholm-Eriksson, skådespelare, och Markku Vuorenniemi, piano. Får man kaffe och bulle? Japp! Kostar det något? Nä!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dem i våra lokaler och innergård, mer om detta nästa vecka och på MedlemsmötetVerksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

 

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Blir det musik på innergården denna vecka? Svar: NEJ! Vi målar om.

Om du inte tar ton själv förstås! Varför inte? Scenen står där den står så ta med dig själv och/eller en gitarr eller munspel och kör en låt. Däremellan kommer det rullas runt en ställning och slipas och måla lite på vårt hus. Tänk dig att fasaden har samma brädor som sattes upp 1830! Behöver ömsint påläggning ibland som ni förstår och nu är det dags innan vintern sätter in.

Det ryktas om Julstök med Frederik och Maria igen!

Vi tog över det från Stadsteatern, för jag vet inte hur många år sedan, och körde det under några år för att sedan lägga det på lagring för en ny omgång. Nu kan det vara dags, 8-12 december kan vara ett hett tips, men inget är klart eller officiellt. Så håll det för dig själv så länge!

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Varför 24 sep, det är ett även 17 sep väl? Ja, men då är det nästan fullbokat och dessutom är jag inte med då och jag vill hemskt gärna träffa er och berätta om vad som hända ska. Vid båda tillfällena tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Kors och tvärs i Vallagården” höstens teater blir bättre än nånsin!

Hur kommer det sig? Jo, de får en hel vecka extra repetitionstid då vi skjuter fram premiären till 16 okt. Enligt Monica Larsson som regisserar blir det ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Nytt för i år är att lördags-föreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musikquiz med Pia och Mikael Eriksson onsdag 8 sep 15.00!

Nu blir det både musik och hjärngympa på vår innergård! Kom, fika och gissa, blir det rätt kanske man till och med vinner något!

Kaféet är öppet till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

För våra cirkeldeltagare och för Språk-kaféet är det öppet så länge det behövs. Kontoret är öppet mån, ons, tor 13-17 och tis samt fre 10-12

Medlemsmöten x 2, 17 samt 24 sep 14.00 med teater!

Först informeras ni om vad som sker på Hemgården den närmaste tiden och sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Dags att boka höstens teater ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Monica Larsson regisserar och kallar detta för ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Lördag 9 oktober är premiären. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

NA, vad betyder NA?

På svenska ”Anonyma narkomaner”, de har möten ett flertal dagar i veckan i våra lokaler. Vissa möten är öppna för allmänheten andra endast för beroende av droger, inklusive alkohol, några möten är för både ock. Är du i behov av, eller känner dig engagerad i frågan, ring 0771-13 80 00 för mer info.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu fikar vi ända till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

Med start 30 augusti förlänger vi öppet-tiderna i kaféet: måndag-torsdag 10-18 och fredag som tidigare 10-15. Kontoret ändrar även de sina tider till: måndag, onsdag, torsdag 13-17, tisdag samt fredag 10-12.

Picknick-Revyn fullbokad! Nu bokar vi ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Äntligen är Hemgårdsteatern tillbaka med en lättsam komedi, som vanligt i regi av Monica Larsson. Premiär lördag 9 oktober, pris 150:- för medlemmar i Hemgården och 200:- för övriga. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du sitter vid fyrmannabord och kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Sista chansen att se vandringsteater i Ramnaparken 11 september!

Som vanligt när dessa biljetter släpps kommer man i tid och fikar i väntan på att kontoret öppnar 13.00 då biljetterna släpps. Måndag 30 aug gäller detta.

Jag vet när Riise kommer denna vecka också!

Jag tror det blir både Björn och Måns som äntrar utescenen på tisdag 31 aug 12-14, vilken avslutning på augusti! Om ni sedan inte tittar in på onsdagen för en lugn fika så syns vi över en våffla på torsdag mellan 11-13.

Ännu fler kurser är i startgroparna! Så även språkkaféet!

Denna vecka rullar mycket igång, är du intresserad att hoppa på en kurs är det hög tid! Torsdagars språk-kafé, 17-19, erbjuder trevligt samspråk med nya vänner. Kom och var med, du behövs och kommer säkerligen lära dig ett och annat på köpet, dessutom bjuder vi på kaffe och bulle.

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Jag vet när Riise kommer denna vecka!

Med ett gediget och grundligt utredningsarbete kan jag avslöja att Riise uppträder på tisdag 24 aug 12-14, bra va? Det innebär att ni kan fika med bulle eller paj, kanske finns det även matpaj! Sedan kommer ni tillbaka på torsdag då det vankas våfflor mellan 11-13. Ni kan faktiskt komma varje dag och fika!

Sista chansen att se vår stadsvandringsteater 4 september!

Biljetter släpps måndag 23 aug 11.00. Kom redan 10.00 när kaféet öppnar så hinner ni med en sen frukost eller ett tidigt 11-kaffe i väntan på släppet.

Rappa på att boka Picknick-Revy! Få biljetter kvar!

Glädjande nog finns det fortfarande biljetter till premiären 3 sept, den är givet den mest spännande då alla nerver ligger utan på ensemble och mig, ser framemot att se er där vid kaffeserveringen, ring 033-41 60 44 och boka.

Kurserna är i startgroparna!

Denna vecka startar Susanne Barrstrand sin fortsättningskurs med ungdomar 10-12 år som redan uppträtt inför publik och vecka 35 startar hela 6 drama och teaterkurser, ett antal balett- och danskurser liksom silversmidesgrupper

Nu kraftsamlar vi oss med Vuxenvandring inför insparken!

Läs mer på https://www.boras.se/vuxenvandring hur just du kan göra skillnad och skapa trygghet för våra ungdomar i samband med gymnasiestarten och låta den bli en minnesvärd livshändelse.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Ingenting blir någonsin som förut, men…

Denna vecka börjar våra vänner i Finska PRO sina aktiviteter igen i vår Allégård. De har inte varit i gång på 16 månader så det finns hopp. Välkomna tillbaka!

Biljetter till vandringsteater i Ramnaparken 28 augusti, släpps!

Så skynda, skynda! Det är näst sista chansen att få uppleva denna variant av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 23 augusti, släpper vi biljetterna till sista varianten i centrum. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Ladys voice” tar ton igen!

Måndag 6 september startar Katarina Dahlberg igång kören ”Ladys Voice” igen, kom och var med, ring 033-416044 eller maila info@hemgarden.nu

Kors och tvärs i Vallagården”, vad är nu detta?

Hemgården bjuder på lättsam komedi i höst igen, som vanligt regisserad av Monica Larsson. Premiär 9 oktober, boka 033 416044 eller via denna länk https://kulturbiljetter.se/evenemang/5032/kors-och-tv%C3%A4rs-i-vallag%C3%A5rden

Riise då? Och Våfflor! Blir det något drama?

Svaret på frågorna är ett självklart JA, det blir det! När det sker är dock utanför min kontroll, men se på facebook eller hemgarden.nu precis som jag gör så får ni veta. Men det bästa är att fika varje dag så missar ni inte något.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu öppnar kontoret!

Måndag 9 augusti är Ingela på plats igen! Må-to 11-15 och fr 10-12, så nu börjar det sakta återgå till det normala igen. Hos henne kan ni till exempel:

Köpa biljetter till stadsvandringsteater 21 augusti!

Näst sista chansen att få uppleva City-varianten av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 16 augusti, släpper vi biljetterna till varianten i Ramnaparken. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Det finns ett fåtal biljetter till respektive föreställning så det gäller att hänga på låset, 60:-/styck ligger de på och då ingår även kaffe och bulle. Apropå fika hinner ni med det innan Ingela öppnar 11.00 då kaféet öppnar redan 10.00, där finns både bullar, kakor, pajer, smörgåsar och ibland även matpajer.

Hos Ingela kan du även anmäla dig till:

Höstens kurser

Det finns en uppsjö: dans, teater, silversmide, målarskolor, matlagning, körer med mera, så mycket så det får inte plats här men på : https://www.hemgarden.nu/kurser/ hittar ni allt ni behöver veta.

Hur blir det med Riise?

Ärligt: Jag vet inte! Det är en för mig väl förborgad hemlighet, förra veckan skrev jag att det absolut inte blir torsdag, för då har vi våfflor. Så blev det torsdag! Så enda chansen att få veta är att komma varje dag, fika och fråga!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare se upp nu!

Hemgårdens Picknick-Revy med endast 4 föreställningar!

Två av dessa är redan gul-flaggade på www.kulturbiljetter.se vilket betyder: Rappa på och boka! Varför sitta hemma med en pizza och anpassad dryck när du kan ta med det till Hemgården och få trevligt sällskap och underhållning? För 200:- (150:- för just dig som givetvis redan är medlem i vår förening)

Riise kommer tillbaka. Men när?

Kan det vara på måndag? Tror inte det. Tisdag? Möjligt. Kanske onsdag? Varför inte men absolut inte torsdag för då är det VÅFFLOR! Kanske nästa vecka? Sanningen är att jag vet inte men kom varje dag och fika mellan 10-15 så får ni veta och missar inget!

Sa någon våfflor? JA, Hemgårdens torsdagsvåfflor!

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 på torsdag med grädde! Och sylten! Jag säger bara SYLTEN! Kombinationen av frasigheten, gräddens mjukhet och syltens sötma och syrlighet, jag förstår att ni längtar!

Ska vi bara fika hela veckan? Nej, vi ska promenera! Och fika sedan!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden på fredagar från Hemgården på en stadstur. Efteråt bjuder Hemgården på kaffe och kaka, så häng på!

Dramakurs, låter inte det lite väl… dramatiskt?

Absolut! Och spännande! Och alldeles alldeles underbart! Vad är väl en bal på slottet mot en kurs med Tina Rehn Wikström? Gå in och läs mer på:
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-ungdom/
www.hemgarden.nu/teaterkurs-barn/

Jag ser fram emot att träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare.

Björn Riise kommer tillbaka. Igen! Tillsammans med broder Måns!

En succé ska upprepas så det gör vi! Onsdag 28 juli och redan klockan 11.30 står bröderna redo på innergården för att spela ett par timmar. Se till att ni köper massor med kaffe bullar och kakor. Då kan det bli fler spelningar.

Hemgårdens torsdagsvåfflor är en sommartradition.

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 gäller, med omtalat god sylt!

Promenera på fredag med Margareta! Så bjuder vi på kaffe och kaka!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden, bara kom! Så fikar vi efteråt.

Hemgårdens Picknick-Revy 3, 4, 10, 11 september, bokar på!

Biljetterna finns på www.kulturbiljetter.se Vill du boka IRL, dvs i verkligheten, får du vänta till 9 augusti när vårt eget kontor öppnar igen. Vågar du vänta?

Unna dig en dramakurs i höst! Blir man en bättre människa då?

Det garanterar vi inte, men du kommer få en trevlig och utvecklande tid med Tina Rehn Wikström och de andra deltagarna. Läs mer på: https://www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/

Kan man se fram mot hösten? Och vintern?

Absolut! Om man arbetar på Hemgården eller besöker oss. Vi har mycket att ta igen nu och det ska vi göra med revy, teater, musik, kurser, julmarknad och sådant jag inte har en susning om idag, men det kommer mer! Det ska bara bli så kul!

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Med hopp om framtiden och att vi ses igen.

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155 
 

 

 

 

 

 Senaste nyheterna från Hemgården Borås

Hemgårdsnytt föreningen Hemgården Borås

Senaste nytt från Hemgården Borås

Senaste nytt från föreningen Hemgården Borås

Hemgårdsnytt Hemgården Borås
Senaste nytt från Hemgården Borås


Följ Föreningen Hemgården på Facebook

Träffar: 1225

%d bloggare gillar detta: