Hemgårdsnytt

Bäste läsare,

Äntligen premiär och vi får skratta tillsammans igen!

Det är något vi längtat så efter, eller hur? Premiären av ”Kors och tvärs i Vallagårdern” lö 16/10 är fullbokad, men platser finns fortfarande sö 17/10, så KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi”.

Ska vi ut och resa tillsammans? Jaså, det vill ni! Men vart?

Det är ett par år sedan vi gjorde en bussresa tillsammans så till våren kan det vara dags igen! Har ni något förslag? En konstresa till Louisiana kanske? Dit kan man åka varje år, men jag tar gärna emot andra förslag, maila mig enligt nedan.

Det blir Julmarknad i år igen, inte som förr men med ”Mamma Mu”!

Förra året blev det ett corona-säkrat ”Adventskaffe” med förbokning. I år planerar vi för teatern ”Mamma Mu” regisserad av Susanne Barrstrand samt hantverkstombola och försäljning som Flitiga vänner-gruppen anordnar. En kör ska vi också ha och fika förstås, massor av fika, med Lussebullar och andra bullar. Som vanligt blir det vid första advent, fr-sö 26-28 nov, mer info kommer.

Efter Julmarknad blir det Julstök!

Maria Havrell och Frederik Nilsson bjuder in till uppladdning inför jul genom att själva stöka omkring medans vi kopplar av, äter och dricker vad vill! Vi kallar det picknick-teater för på picknick tar man med vad man vill. KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter Kan det vara så att kocken Göran kommer att erbjuda en dagens godsak till kaffet i pausen? Till ett Boråsanpassat pris givetvis!

Vi möts i kaféet!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Vi byggde gemenskap i lördags! Med föreningar och nya vänner!

När man samverkar, som vi på Hemgården älskar att göra, händer något. Människor möts som inte annars skulle mötas och något sker, samtal som leder till något som vi inte vad det är, I like it! Lördagens arrangemang tillsammans med Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen var mycket lyckat men framförallt kommer det leda till ännu mer samverkan.

Nu är det officiellt, ”Julstök” är tillbaka! Som picknick-teater!

Det kommer bli så bra! När Maria och Frederik stökar omkring när vi ska koppla av inför julen så gör vi det! Med vad vi vill! Äter man inte kött så blir det sushi eller musselpizza! Jag tror, men det är bara vad jag tror, att kocken Göran kommer servera en dagens godsak till kaffet i pausen till ett Boråsanpassat pris.

Ses vi entrén 16 oktober på premiären av ”Kors och tvärs”?

Något av de roligaste jag vet är att stå insläppet vid något av våra arrangemang! 16 oktober är det premiär av ”Kors och tvärs i Vallagården” och då står jag givetvis där, kollar biljetter, låtsas jag har koll på läget! KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044 så syns vi där. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” att småle och skratta åt, och det vill vi väl nu?

Vi har plockat undan våffeljärnen! Nu blir det paj på torsdagar!

Jag vet, man kan äta våfflor året om! Men inte på Hemgården! Det känns fint att avsluta något ibland för att längta till när det kommer tillbaka. 25 mars är det alltid Vårfrudagen. 2022 är det en fredag så vi förfirar med våfflor redan torsdag 24 mars. Till dess fikar vi med pajer etc. Må-To 10-18 och fr 10-15.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Vi möts i kaféet!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Medlemsmöte, Völsungasagan, Körfestival, Uffe Big Band = Eufori!

En sån underbar vecka det varit, jag är euforisk! Att få träffa våra medlemmar på fredagen och kunna ge dem ”Völsungasagan” för att sedan på lördagen vara en del av Borås körfestival med ”Vida världen-kören” och ”Gaudium” på vår innergård som sedan avlöstes av ”Uffe Big Band” där publiken och bandet lyste ikapp av lycka att få lyssna och spela, det är underbart att arbeta en lördag!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dessa samhällsnyttiga föreningar där vi ställer upp med lokaler och de samlar in pengar för världens barn, informerar om hur vi kan hushålla med våra resurser samt arrangerar en klädbytardag. Kaféet är öppet med Hemgårdsbakat fika från tio-tiden till tidig eftermiddag.

16 biljetter kvar till premiären av ”Kors och tvärs i Vallagården”!

16 oktober äger den rum i picknick-form som innebär att du kan ta med egen mat och dryck som intas före och under föreställningen KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu eller ring 033-416044. Monica Larsson utlovar en ”lättsam komedi” och småle och skratta vill vi väl nu?

Spökar det på Hemgården? Ja, alldeles speciellt 5 och 6 november!

Vi är bara så bra! Alldeles speciellt med att samverka med andra och det gör med Kulturföreningen Tåget som dessa datum. Vi står för lokalerna och de för innehållet så kom och bli förhäxad eller trollbunden eller bara jätterädd! Mer om detta kommer!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musiklördag 25 september med både körer och storband!

På förmiddagen uppträder 3 olika körer från 10.30 till ca 12 under ledning av Lotta Trell, kaféet är öppet från 10.0 med som alltid Hemgårdsbakat!

15.00 spelar Uffe Big Band upp, då tar vi en entré på 100:-/person. För att säkra din plats KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller ring 033-416044

Premiären på ”Kors och tvärs i Vallagården” 16 oktober lyser gult!

Gult betyder ”varning” att mycket är bokat så skynda att boka innan det tar slut. Premiären på denna lättsamma komedi, liksom övriga lördagar, sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill och sitter vid 4-mannabord KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller maila info@hemgarden.nu du kan även ringa oss på 033-416044.

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Det finns ett fåtal platser så boka på info@hemgarden.nu eller 033-416044 Först informerar vi lite om det vi planerar ska ske framöver, sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Rydholm-Eriksson, skådespelare, och Markku Vuorenniemi, piano. Får man kaffe och bulle? Japp! Kostar det något? Nä!

Världens barn, Klimatomställning Borås och Naturskyddsföreningen!

Lördag 2 oktober samverkar vi med dem i våra lokaler och innergård, mer om detta nästa vecka och på MedlemsmötetVerksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

 

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Blir det musik på innergården denna vecka? Svar: NEJ! Vi målar om.

Om du inte tar ton själv förstås! Varför inte? Scenen står där den står så ta med dig själv och/eller en gitarr eller munspel och kör en låt. Däremellan kommer det rullas runt en ställning och slipas och måla lite på vårt hus. Tänk dig att fasaden har samma brädor som sattes upp 1830! Behöver ömsint påläggning ibland som ni förstår och nu är det dags innan vintern sätter in.

Det ryktas om Julstök med Frederik och Maria igen!

Vi tog över det från Stadsteatern, för jag vet inte hur många år sedan, och körde det under några år för att sedan lägga det på lagring för en ny omgång. Nu kan det vara dags, 8-12 december kan vara ett hett tips, men inget är klart eller officiellt. Så håll det för dig själv så länge!

Kom på Medlemsmöte 24 sep 14.00 med teater!

Varför 24 sep, det är ett även 17 sep väl? Ja, men då är det nästan fullbokat och dessutom är jag inte med då och jag vill hemskt gärna träffa er och berätta om vad som hända ska. Vid båda tillfällena tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Kors och tvärs i Vallagården” höstens teater blir bättre än nånsin!

Hur kommer det sig? Jo, de får en hel vecka extra repetitionstid då vi skjuter fram premiären till 16 okt. Enligt Monica Larsson som regisserar blir det ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Nytt för i år är att lördags-föreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Musikquiz med Pia och Mikael Eriksson onsdag 8 sep 15.00!

Nu blir det både musik och hjärngympa på vår innergård! Kom, fika och gissa, blir det rätt kanske man till och med vinner något!

Kaféet är öppet till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

För våra cirkeldeltagare och för Språk-kaféet är det öppet så länge det behövs. Kontoret är öppet mån, ons, tor 13-17 och tis samt fre 10-12

Medlemsmöten x 2, 17 samt 24 sep 14.00 med teater!

Först informeras ni om vad som sker på Hemgården den närmaste tiden och sedan tas ni med till vikingatiden i ”Völsunga-sagan” med hjälp av Gunilla Eriksson, berättare, och Markku Vuorenniemi, piano. Begränsat antal platser och förbokning på info@hemgarden.nu eller 033-416044 krävs. Kostar det något? Nä! Får man kaffe och bulle? Japp!

Dags att boka höstens teater ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Monica Larsson regisserar och kallar detta för ”en lättsam komedi”, precis det vi behöver nu. Lördag 9 oktober är premiären. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

NA, vad betyder NA?

På svenska ”Anonyma narkomaner”, de har möten ett flertal dagar i veckan i våra lokaler. Vissa möten är öppna för allmänheten andra endast för beroende av droger, inklusive alkohol, några möten är för både ock. Är du i behov av, eller känner dig engagerad i frågan, ring 0771-13 80 00 för mer info.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu fikar vi ända till 18.00 måndag-torsdag, och till 15.00 fredag.

Med start 30 augusti förlänger vi öppet-tiderna i kaféet: måndag-torsdag 10-18 och fredag som tidigare 10-15. Kontoret ändrar även de sina tider till: måndag, onsdag, torsdag 13-17, tisdag samt fredag 10-12.

Picknick-Revyn fullbokad! Nu bokar vi ”Kors och tvärs i Vallagården”!

Äntligen är Hemgårdsteatern tillbaka med en lättsam komedi, som vanligt i regi av Monica Larsson. Premiär lördag 9 oktober, pris 150:- för medlemmar i Hemgården och 200:- för övriga. Nytt för i år är att lördagsföreställningarna sker i picknick-form, dvs du sitter vid fyrmannabord och kan ta med egen mat och dryck om du vill. Fredagar och söndagar är det normal biosittning.

Sista chansen att se vandringsteater i Ramnaparken 11 september!

Som vanligt när dessa biljetter släpps kommer man i tid och fikar i väntan på att kontoret öppnar 13.00 då biljetterna släpps. Måndag 30 aug gäller detta.

Jag vet när Riise kommer denna vecka också!

Jag tror det blir både Björn och Måns som äntrar utescenen på tisdag 31 aug 12-14, vilken avslutning på augusti! Om ni sedan inte tittar in på onsdagen för en lugn fika så syns vi över en våffla på torsdag mellan 11-13.

Ännu fler kurser är i startgroparna! Så även språkkaféet!

Denna vecka rullar mycket igång, är du intresserad att hoppa på en kurs är det hög tid! Torsdagars språk-kafé, 17-19, erbjuder trevligt samspråk med nya vänner. Kom och var med, du behövs och kommer säkerligen lära dig ett och annat på köpet, dessutom bjuder vi på kaffe och bulle.

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Jag vet när Riise kommer denna vecka!

Med ett gediget och grundligt utredningsarbete kan jag avslöja att Riise uppträder på tisdag 24 aug 12-14, bra va? Det innebär att ni kan fika med bulle eller paj, kanske finns det även matpaj! Sedan kommer ni tillbaka på torsdag då det vankas våfflor mellan 11-13. Ni kan faktiskt komma varje dag och fika!

Sista chansen att se vår stadsvandringsteater 4 september!

Biljetter släpps måndag 23 aug 11.00. Kom redan 10.00 när kaféet öppnar så hinner ni med en sen frukost eller ett tidigt 11-kaffe i väntan på släppet.

Rappa på att boka Picknick-Revy! Få biljetter kvar!

Glädjande nog finns det fortfarande biljetter till premiären 3 sept, den är givet den mest spännande då alla nerver ligger utan på ensemble och mig, ser framemot att se er där vid kaffeserveringen, ring 033-41 60 44 och boka.

Kurserna är i startgroparna!

Denna vecka startar Susanne Barrstrand sin fortsättningskurs med ungdomar 10-12 år som redan uppträtt inför publik och vecka 35 startar hela 6 drama och teaterkurser, ett antal balett- och danskurser liksom silversmidesgrupper

Nu kraftsamlar vi oss med Vuxenvandring inför insparken!

Läs mer på https://www.boras.se/vuxenvandring hur just du kan göra skillnad och skapa trygghet för våra ungdomar i samband med gymnasiestarten och låta den bli en minnesvärd livshändelse.

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Ingenting blir någonsin som förut, men…

Denna vecka börjar våra vänner i Finska PRO sina aktiviteter igen i vår Allégård. De har inte varit i gång på 16 månader så det finns hopp. Välkomna tillbaka!

Biljetter till vandringsteater i Ramnaparken 28 augusti, släpps!

Så skynda, skynda! Det är näst sista chansen att få uppleva denna variant av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 23 augusti, släpper vi biljetterna till sista varianten i centrum. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Ladys voice” tar ton igen!

Måndag 6 september startar Katarina Dahlberg igång kören ”Ladys Voice” igen, kom och var med, ring 033-416044 eller maila info@hemgarden.nu

Kors och tvärs i Vallagården”, vad är nu detta?

Hemgården bjuder på lättsam komedi i höst igen, som vanligt regisserad av Monica Larsson. Premiär 9 oktober, boka 033 416044 eller via denna länk https://kulturbiljetter.se/evenemang/5032/kors-och-tv%C3%A4rs-i-vallag%C3%A5rden

Riise då? Och Våfflor! Blir det något drama?

Svaret på frågorna är ett självklart JA, det blir det! När det sker är dock utanför min kontroll, men se på facebook eller hemgarden.nu precis som jag gör så får ni veta. Men det bästa är att fika varje dag så missar ni inte något.Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Jag ser framemot att vi träffas igen!

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare,

Nu öppnar kontoret!

Måndag 9 augusti är Ingela på plats igen! Må-to 11-15 och fr 10-12, så nu börjar det sakta återgå till det normala igen. Hos henne kan ni till exempel:

Köpa biljetter till stadsvandringsteater 21 augusti!

Näst sista chansen att få uppleva City-varianten av våra två vandringsteatrar. Nästa måndag, 16 augusti, släpper vi biljetterna till varianten i Ramnaparken. Läs mer på https://www.hemgarden.nu/boras-400-ar-hemgardens-teatervandringar/

Det finns ett fåtal biljetter till respektive föreställning så det gäller att hänga på låset, 60:-/styck ligger de på och då ingår även kaffe och bulle. Apropå fika hinner ni med det innan Ingela öppnar 11.00 då kaféet öppnar redan 10.00, där finns både bullar, kakor, pajer, smörgåsar och ibland även matpajer.

Hos Ingela kan du även anmäla dig till:

Höstens kurser

Det finns en uppsjö: dans, teater, silversmide, målarskolor, matlagning, körer med mera, så mycket så det får inte plats här men på : https://www.hemgarden.nu/kurser/ hittar ni allt ni behöver veta.

Hur blir det med Riise?

Ärligt: Jag vet inte! Det är en för mig väl förborgad hemlighet, förra veckan skrev jag att det absolut inte blir torsdag, för då har vi våfflor. Så blev det torsdag! Så enda chansen att få veta är att komma varje dag, fika och fråga!

Jag ser framemot att vi träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare se upp nu!

Hemgårdens Picknick-Revy med endast 4 föreställningar!

Två av dessa är redan gul-flaggade på www.kulturbiljetter.se vilket betyder: Rappa på och boka! Varför sitta hemma med en pizza och anpassad dryck när du kan ta med det till Hemgården och få trevligt sällskap och underhållning? För 200:- (150:- för just dig som givetvis redan är medlem i vår förening)

Riise kommer tillbaka. Men när?

Kan det vara på måndag? Tror inte det. Tisdag? Möjligt. Kanske onsdag? Varför inte men absolut inte torsdag för då är det VÅFFLOR! Kanske nästa vecka? Sanningen är att jag vet inte men kom varje dag och fika mellan 10-15 så får ni veta och missar inget!

Sa någon våfflor? JA, Hemgårdens torsdagsvåfflor!

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 på torsdag med grädde! Och sylten! Jag säger bara SYLTEN! Kombinationen av frasigheten, gräddens mjukhet och syltens sötma och syrlighet, jag förstår att ni längtar!

Ska vi bara fika hela veckan? Nej, vi ska promenera! Och fika sedan!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden på fredagar från Hemgården på en stadstur. Efteråt bjuder Hemgården på kaffe och kaka, så häng på!

Dramakurs, låter inte det lite väl… dramatiskt?

Absolut! Och spännande! Och alldeles alldeles underbart! Vad är väl en bal på slottet mot en kurs med Tina Rehn Wikström? Gå in och läs mer på:
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/
www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-ungdom/
www.hemgarden.nu/teaterkurs-barn/

Jag ser fram emot att träffas igen!Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155

Bäste läsare.

Björn Riise kommer tillbaka. Igen! Tillsammans med broder Måns!

En succé ska upprepas så det gör vi! Onsdag 28 juli och redan klockan 11.30 står bröderna redo på innergården för att spela ett par timmar. Se till att ni köper massor med kaffe bullar och kakor. Då kan det bli fler spelningar.

Hemgårdens torsdagsvåfflor är en sommartradition.

Nygräddade våfflor a la minute mellan 11-13 gäller, med omtalat god sylt!

Promenera på fredag med Margareta! Så bjuder vi på kaffe och kaka!

Margareta Magnusson knallar iväg vid 11-tiden, bara kom! Så fikar vi efteråt.

Hemgårdens Picknick-Revy 3, 4, 10, 11 september, bokar på!

Biljetterna finns på www.kulturbiljetter.se Vill du boka IRL, dvs i verkligheten, får du vänta till 9 augusti när vårt eget kontor öppnar igen. Vågar du vänta?

Unna dig en dramakurs i höst! Blir man en bättre människa då?

Det garanterar vi inte, men du kommer få en trevlig och utvecklande tid med Tina Rehn Wikström och de andra deltagarna. Läs mer på: https://www.hemgarden.nu/teater/teaterkurs-vuxna/

Kan man se fram mot hösten? Och vintern?

Absolut! Om man arbetar på Hemgården eller besöker oss. Vi har mycket att ta igen nu och det ska vi göra med revy, teater, musik, kurser, julmarknad och sådant jag inte har en susning om idag, men det kommer mer! Det ska bara bli så kul!

Verksamhetsledare Hemgården Janne Nolin

Med hopp om framtiden och att vi ses igen.

Janne Nolin, verksamhetschef Hemgården

janne@hemgarden.nu 0722-180155 
 

 

 

 

 

 Senaste nyheterna från Hemgården Borås

Hemgårdsnytt föreningen Hemgården Borås

Senaste nytt från Hemgården Borås

Senaste nytt från föreningen Hemgården Borås

Hemgårdsnytt Hemgården Borås
Senaste nytt från Hemgården Borås


Följ Föreningen Hemgården på Facebook