Click to listen highlighted text!

Presentation: Teaterledare Mimmi Fasth.

Mimmi fyller 19 i år och har spelat teater sedan hon var åtta år gammal och har bl. a. spelat Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och Alma (Emil i Lönnebergas mamma) i Kultkompaniets uppsättningar. Sedan har hon också bl. a. spelat “En midsommarnatts dröm” på Regionteatern och “En julsaga” för olika skolor. Ska nu jobba på Hemgården med barn-, ungdoms-och vuxenteater.

Långfilmsregissören Martin Munthes regissörsråd är bland annat att hålla sig fit för att orka dra runt en produktion. Gäller detta även inom amatörteatern? -Jag tror att det är bra att ha någon slags grundkondition eftersom det är en mycket svettig syssla att stå på scen och det går åt så mycket syre precis hela tiden där uppe.

Hur håller du dig fit? -Jag går eller cyklar ofta dit jag ska istället för att ta t.ex. Bussen och sedan tränar jag en hel del på Friskis och Svettis. T.ex. Spinning. (Sedan spelar jag mycket teater också och bara det är ju himla bra träning.)

Vad skulle du själv ge för tips åt strävsamma och uppkommande regissörer? -Gör det du tror på och tycker är roligt. Ja, framförallt, ha så väldigt väldigt skoj! Lek.

Vad är det bästa med teater? -Hela grejen är fantastisk. Att till slut stå på scenen framför publik och veta att nu går det inte att göra mer än att bara köra järnet, det är otroligt häftigt!

Vad blir nästa projekt? -Nästa projekt är många olika. T.ex. Så ska jag spela tandborste och vingummi runt om en stor del av Sverige och så ska det skrivas manus.

Tre ord om Hemgården? -Ombonat, öppet och tryggt.

Visningar: 13

Click to listen highlighted text!